sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Kysvas #13: Minne tuuli kuljettaa?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Katri Helena sai vuoden 1965 euroviisukarsinnoissa eniten yleisöääniä, mutta Minne tuuli kuljettaa ei päässyt edustajaksi – lisäksi säveltäjä Toivo Kärki antoi sen ensin oman yhtiönsä artistin Ragni Malmstenin levytettäväksi. Katri eteni kuitenkin kahden kuukauden takamatkalta ykköseksi ja vuosilistan viidenneksi.

Kertosäe koostuu useista kysymyksistä: kääntyykö suunta sen, minnekä tuuli vienee? Luonnonilmiötä kohtaan esitetään myös katkeria syytöksiä: tuuli vuodet vei, tuuli kaiken otti, tuuli anna ei. Aistin ristiriitoja pirteän laulutavan ja eloisan – toki kuitenkin mollimelodisen – toteutuksen kanssa.

Hoidetaan alta pois näsäviisas tulkinta, että Tuuli on ihminen ja tarvitsee apuvälineitä kuljetukseensa. Irwin Goodman nousi kolmoseksi vuoden 1966 singlellä, jonka toinen a-puoli oli Kalteritango.
Vastaus 3: Autolla Kanarian saarille

Elastisen kookkain soolohitti lienee turhankin yksioikoinen. 2015-vuosilistan kymmenes.
Vastaus 2: Eteen ja ylös

Koska tuuli aiheutuu lämpötilaeroista, osuvimman vastauksen antaisi Jukka Poika – jollei Anna Abreu olisi 2013 nostanut biisiä uusiin korkeuksiin, striimikolmoseksi, latausykköseksi ja radiokuutoseksi. Vuosilistanumero 28.
Vastaus 1: Kylmästä lämpimään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti