torstai 26. heinäkuuta 2018

Kysvas #8: Näinkö aina meille täällä käy?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Suomalaiset ihastuivat Sheriffi McCloud -sarjassa kuulemaansa Barbi Bentonin lauluun Ain’t That Just the Way. Koska sen saaminen levymarkkinoillemme otti aikansa – hyvä kun yksi kopio löytyi radiosoittoon – Virve Rosti tienasi helpon hitin versiollaan: single- ja jukebox-ykkönen sekä 1976-vuosilistan yhdeksäs.

”Näinkö aina meille täällä käy?” on vahvasti retorinen, rakkauden menettämistä lievästi katuva ja voivotteleva kysymys. Arvatenkin nopeasti tehty Pertti Reposen teksti noudattaa alkuperäistä ideaa: joka säkeistössä on sama viimeinen rivi, ”'cause all it would have taken was some time” eli ”kun tuokion se maksanut ois vaan”.

Eppu Normaali myötäilee latteaa kyllä/ei-kysymystä kappaleellaan, joka eteni singlekakkoseksi, radioviitoseksi ja 1993-vuosilistan sijalle 15.
Vastaus 3: Näinhän täällä käy

Eino Valtanen näyttää lähestyvän dilemmaa small talk -otteella. Hänen ikimuistoisin hittinsä oli jukebox-kakkonen, singlekuutonen ja 1979-vuosilistan 27:s.
Vastaus 2: No justiinsa juu

Pääkköset eivät mokomaa ruikutusta kuuntele. Beastie Boys -kierrätys noteerattiin singlelistan kuudentena ja 1990-vuosilistan sijalla 186.
Vastaus 1: Turpa kii palikka ja bailaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti