perjantai 20. heinäkuuta 2018

Kysvas #9: How Deep is Your Love?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Saturday Night Fever -soundtrackin eka single oli Bee Geesin suurin hitti Suomessa, sinkkuykkönen ja 1978-vuosilistan viitonen. Take That vei coverinsa sinkkukakkoseksi ja radioysiksi vuonna 1996, ja samalla kysymyksellä / eri biisillä pärjäsivät hienosti Calvin Harris ja Disciples vuonna 2015.

”How deep is your love” voidaan kuulla sekä kysymyksenä että osoituskehotuksena tutussa ”me vastaan muu maailma” -tilanteessa. Hieman ristiriitaisesti laulaja väittää toisen osapuolen kyllä sisimmässään tietävän hänen sitoutumisensa asteen – miksei sitten toisinpäin?

Madonna osaa keksiä hyvältä kuulostavia, mutta salaperäiseksi jääviä vastauksia. Tällä mentiin single- ja radiolistan kakkoseksi ja 1993-vuosilistan sijalle 12.
Vastaus 3: Deeper and Deeper

Alanis Morissetten mielestä kysymys on tahditon – ei sitä kuulu esittää suoraan, vaan on käytettävä omaa intuitiota. Läpimurtolaulu oli 50 hittiä -listan kymmenes ja 1995-vuosilistan sijalla 123.
Vastaus 2: You Oughta Know

Konkreettisen tiedon eteen pitää vaihtaa kieltä. Esko Rahkosen ensimmäinen ja säveltäjä Unto Monosen viimeinen hitti pysyi kauan singlelistalla, korkein sija viitonen ja 1965-vuosilistasija yhdeksikkö.
Vastaus 1: Syvä kuin meri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti