keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Kysvas #10: Mikä kesä?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Valvomo oli juuri ehtinyt lyödä jotenkuten läpi Ovi ois -sinkullaan, kun kesän myötä ohi jyräsi single- ja radioykkönen, 2006-vuosilistan seiska Mikä kesä? Sen vetämänä helsinkiläisbändin esikoisalbumi nousi kolmoseksi ja huomattavasti syvämietteisempi Ensimmäinen kaiken ottaa Top 20 -radiohitiksi, mutta auttamaton yhden hitin ihme -leima hommasta näyttää jääneen.

Nimeen vasiten laitettua kysymysmerkkiä sopii ihmetellä, koska itse lyriikassa sanapari on selvä toteamus muiden peräkkäin asetettujen kesätoteamusten seassa. Vastauksia määrittäköön se, että kysymyssanana on mikä, ei millainen.

Vielä yhdeksän vuotta tangokuningattaruutensa jälkeenkin Eija Kantola teki omassa genressään suosittuja äänitteitä. Tämä eteni radiolistan kahdeksanneksi kesällä 2001.
Vastaus 3: Perhoskesä

Tämän voimalla Vesa-Matti Loirin eka Eino Leino -albumi roikkui tilastoissa kaksi vuotta, mutta vasta 29 vuotta myöhemmin biisin lauloi listahuipulle Kristian Meurman: latauslistan ykkönen ja 2007-vuosilistan sija 36.
Vastaus 2: Lapin kesä

Jos biisi pauhaa vielä 40 vuotta myöhemminkin K-marketin mainoskampanjassa, se on keulapaikkansa ansainnut. Maaritin läpilyöntilevytys nousi jukebox-viitoseksi ja 1978-vuosilistan sijalle 54.
Vastaus 1: Jäätelökesä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti