sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Kysvas #11: Where Is My Man?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Where Is My Man oli hieno comeback paitsi 56-vuotiaalle Eartha Kittille myös muun muassa Village Peoplen perustajana tunnetulle ranskalaistuottaja Jacques Moralille. Biisistä tuli jättihitti Ranskassa ja myöhemmin ympäri Eurooppaa. Suomessa mentiin sinkkuykköseksi, jukebox-listan kolmanneksi ja 1984-vuosilistan 12:nneksi.

Teksti antaa hieman ristiriitaisia vihjeitä siitä, onko Earthalta hukassa joku tietty mies vai mies ylipäätään. Hän luettelee ihannehepun ominaisuuksia ja toisaalta roikkuu tuntikaudet puhelimessa. Skaalaa levittää laulajattaren menneisyys: USA:n presidentin rouvalle lausuttu kohukommentti Vietnamin sotaa vastaan sysäsi hänet maailmankansalaiseksi.

Kitt saa vastaukset suomeksi, mutta eka biisi on alkujaan amerikkalainen Red River Valley, jonka Hurriganes väänsi myöhemmin Red River Rockiksi. Matti Heinivaho teki siitä sinkkulistakakkosen ja 1960-vuosilistaviitosen.
Vastaus 3: Tunturin juurella

Mies voi löytyä myös paikasta, joka annettiin Aki Sirkesalolle sanoitustehtäväksi Hotelli Sointu -ohjelmassa. Radiolistan kolmonen vuonna 2002.
Vastaus 2: Toijalan takana

Koska Kittin Amerikka-suhde lämpeni myöhemmällä iällä, Popeda antaa hänelle toivoa kotikulmilta. Singlekakkonen, jukebox-kuutonen ja samalla 1984-listalla hiukan ylempänä, kahdeksantena.
Vastaus 1: Matkalla Alabamaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti