sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Toisenlainen tie, suunta sama

Jo edellisen levyn aikoihin totesin, että Antti Tuisku on Suomessa eniten Top 10 -albumeita alle 30-vuotiaana tehnyt artisti. Kakkosena debytoinut Toisenlainen tie toi yhä vain 29-vuotiaalle Tuiskulle kymmenennen kärkikymppipaikan yhtä monesta julkaisusta. Rakkaus on -sinkun nihkeä vastaanotto ei siis sittenkään enteillyt alamäkeä.

Paleface, Tommy Lindgren ja Redrama hajottavat ansiokkasti tilastomerkintöjään eri projektien alle. GG Caravanin jälkeen he näyttäytyvät Julkinen sana -nimellä neljänsinä Ricky-Tick Big Bandin kanssa. Top 10:ssä esittäytyy myös Helsingissä vastikään keikkaillut brittibändi Bring Me the Horizon, joka äänekkyydestään huolimatta on päässyt ainakin Yle X:n soittolistalle.

Vahvasta naislaulajarosteristaan tunnettu WEA/Warner on nyt kotimaisten miesten ansiosta sijoilla 1, 2, 3 ja 6. Jonne Aaronin kolmas ykkösviikko saattaa johtua siitä, että äitienpäivämyynti vaikutti vielä tähänkin listaan – se ainakin johtuu, että välillä jo Top 20:n ulkopuolella käynyt Michael Bublé harppasi seitsemänneksi. Hidastuneen tulospalvelun takia voi varautua myös siihen, että lätkä- ja euroviisulevyt pitävät asemansa ensikin viikolla.

Krista Siegfrids debytoi irvokkaahkosti samalla sijalla 24, jolle jäi viisufinaalissa. ”Ennakoitua” huonomman menestyksen ihmettelijät voisivat vähitellen opetella perusasiat: äänestystulos päätetään ihan muualla kuin kisapaikalla, ja raatien 50/50-paluun jälkeen kikkailu/kohuesitysten pärjäämismahdollisuudet vähenivät ratkaisevasti. Kun vain kymmenen biisiä 26:sta saa pisteitä, muutamakin huono raatiarvosana sysää monien tykkäämän esityksen helposti nollille.

6 kommenttia:

 1. Tuon kikkailu-/kohuelementtipiikittelyn vuoksi kysymys: oletko siis sitä mieltä, että tämänvuotisten Euroviisjen lopputulosten kärkipään ehdokkaat olivat niitä taiteellisesti korkealaatuisia ja loppupään ilmiselvästi huonoja?

  VastaaPoista
 2. Harmi että krista on noinkin alhaalla. Levy on kuitenkin hyvä. Merry Me biisi ei kyllä tee oikeutta itse levylle. Jossa on musta parempiakin biisejä kuin toi euroviisu ralli.

  VastaaPoista
 3. Mä oon sitä mieltä, että krista ja biisi vaan oli molemmat niin huonoja. Ihme kun nousi edes koko listalle tuo albumi.

  VastaaPoista
 4. Nova ei ole vieläkään päivittänyt sivuilleen radiolistaa. Ala-arvoista. Milloin listoja laatimaan ja julkaisemaan saadaan niistä oikeasti kiinnostunut taho?

  VastaaPoista
 5. Viimeviikkoista radiolistaa ei ole tullut mullekaan, saa nähdä tuleeko huomenna jotakin.

  VastaaPoista