tiistai 7. toukokuuta 2013

Täytettyjä leijonia

Toukokuussa ei yleensä enää saa eteensä niin vilkasliikkeistä albumilistaa kuin toissapäivänä. Seuraava tilasto lienee jo selvästi staattisempi, joten katsotaan vielä taakse. Top 50:ssä näyttäytyi ensikertalaisina neljä kotimaista esittäjää: Aivovuoto (#15), ennakoitua alemmas jäänyt Jontte Valosaari (#29), Mäk Gälis (#32) ja Santa Cruz (#34). Näitä säesti brittiryhmä Uncle Acid and the Deadbeats (#31).

Perinteisinä mukaantunkijoina tervehdimme koosteita Leijonat 2013 (#19) ja Eurovision Song Contest Malmö 2013 (#35). Aiemmin yhdentekevät viisulevyt ovat kahtena viime vuonna yltäneet Top 10 -menekkiin. Jos eri esittäjiä -äänitteet karsinoitaisiin yhä omaksi listakseen, jokainen leijonalevy pitäisi määritellä erikseen. 2011 ja 2013 ne täytettiin sekalaisella katalogihötöllä, mutta 2012 mukana oli paljon varta vasten äänitettyä. Vesku Jokisen Olen suomalainen soi sekä viime että tänä vuonna.

Suuri vaihtuvuus on suistanut usean hyvin aloittaneen albumin ulos Top 50:stä yllättävän aikaisin – toki kesä pulpauttaa niistä jotkut takaisin. Esimerkiksi David Bowie, Hurts ja Bon Jovi jäivät seitsemään viikkoon, Justin Timberlake kuuteen ja Raappana viiteen. Depeche Mode uhkaa kadota kuuden ja Von Hertzen Brothers seitsemän viikon jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti