tiistai 21. toukokuuta 2013

Kesä on tehty meitä varten


Haloo Helsingin Vapaus käteen jää kapusi lopulta 16. viikollaan Suomen radiolistan ykköseksi. Mahtaako tämä enteillä jotain myös albumille, joka debyyttiviikollaan jäi kakkoseksi, mutta lähtee Top 10 -kyttäysasemista hiljaiseen kesään? Anssi Kela tuskin 25. sijaltaan enää kärkikamppailuun elpyy, vaikka Miten sydämet toimii? eteni ilmapelissä jo kolmanneksi.

Kotimaisesta kärjestä huolimatta ulkomaisilla radiohiteillä on enemmistö Top 10:ssä. Paikoille 8–10 nousivat Daft Punkin Get Lucky, Volbeatin Cape of Our Hero ja Trainin jo viime vuonna julkaistu Mermaid. Korkein Top 100 -tulokas 36:ntena on yllättäen monikansallisen Studio Killersin Jenny. Top 20 on suuntana myös Rihannalla (92–26 Right Now) ja Michael Monroella (72–28 Ballad of the Lower East Side).

Viisuviikkokohote toteutui Krista Siegfridsin kohdalla sijaluvuin 55–11. Marry Men soitoista 52,6 prosenttia tuli Ylen kanavilta. Kun Paradise Oskarin Da Da Dam kaksi vuotta sitten kiisi 87. sijalta neljänneksi, sen Yle-osuus oli 41,9 prosenttia, joten kaupallisten radioiden euroviisukiinnostus näyttää tuosta hiipuneen.

7 kommenttia:

 1. Uskoisin että kaupallisten radioiden euroviisukiinnostus ei välttämättä ole hiipunut, lähinnä kyse oli vaan siitä että Krista Siegfridsin Marry Me on yksinkertaisesti surkea kappale. YLE:n radiokanavathan oli "pakko" soittaa sitä koska onhan kaikki Euroviisu- ja UMK-kuviot niiden vastuulla.

  Kaupallisten radioiden euroviisukiinnostuksen oikea mittari nähdään sitten kun Emmelie de Forestin voittokipale Only Teardrops tai Norjan Margaret Bergerin I Feed You My Love lähtee radiosoittoon.

  VastaaPoista
 2. Tuo Siegfridsin kappaleen huonous on lähinnä mielipidekysymys. Samantyyliset, huomattavasti huonommat (jälleen mielipide) kappaleet mm. Katy Perryltä ovat saaneet liiankin paljon radiosoittoa myyntiin nähden. En ole kyllä samaa mieltä tuosta soittopakosta; edelliset viisuedustajat eivät saaneet läheskään vastaavaa soittomäärää ennen Euroviisuja.

  Itse olen sitä mieltä, että Siegfridsin kappale oli oikea valinta edustajaksi ja genressään hyvä. Mediahuomiotakin kappale sai paljon enemmän kuin esimerkiksi Paradise Oskar.

  VastaaPoista
 3. Marry Me soi tuoreeltaan varsin hyvin kaupallisillakin. Yritin vain tuoda esiin sitä, että juuri tämä kisaviikon hehkutus on enemmän Ylen juttu kuin ennen.

  VastaaPoista
 4. Novan päivittämältä radiolistalta puuttuu sijat 12 ja 13, mitkä kappaleet ovat näilla sijoilla (siis Krista Siegfridsin ja Tuomas Kauhanen feat. VäinöVäinön välillä jos muut sijoitukset pitävät paikkaansa)?

  Ennen kuin Maailman toisella puolen aloitti Haloo Helsingin top 3-hittiputken, niin ainakin Ei Eerika pääse taivaaseen oli Top 20 hitti (#17) mutta oliko muita radiolistasijoituksia, esimerkiksi Kokeile minua-video pyöri aika hyvin videokanavilla mutta miten oli radiossa?

  VastaaPoista
 5. Sieltä puuttuvat numerot 12 ja 20, eli 14-20 kuuluisivat sijaa ylemmäs. 12:s on Macklemoren Can't Hold Us ja 20:s Pitbullin Feel This Moment.

  Haloo Helsingin Vieri vesi vieri kävi sijalla 12.

  VastaaPoista
 6. Kiitos korjauksesta, en ymmärrä miksi aina välillä joku sijoitus puuttuu tuolta Novan sivuilta tai että sijoitukset ovat väärin.

  Oliko muuten Anssi Kelan Mikan faijan BMW radiolistan 17. tai 16. korkeimmillaan? Täällä mainitsit 17. kun Levoton tyttö nousi listalle (http://listablogi.blogspot.fi/2013/02/anssi-tuli-takaisin.html
  ) mutta Anssi itse mainitsi eilen sijan 16. Facebook-kommenteissa Miten sydämet toimii?-biisin kolmanneksi nousemisen yhteydessä.

  Kelan Pekka ja susi-yhtyeen Karhun elämää oli aikanaan Rumban 50 hittiä-listan sijalla 46., oliko radiolista tuolloin jo Top 20-lista?

  VastaaPoista
 7. BMW oli 17:s, Pekka ei saanut radiosijaa. Eikä susi.

  VastaaPoista