lauantai 25. toukokuuta 2013

Kylän suurin kypärä

Facebook-sivu Suomen Virallinen Lista Radiossa paljasti, että sunnuntain albumilistalle on luvassa ”yllätys ykkönen”. Jos arvailu lähtee siitä, mikä sivun ylläpitäjän mielestä on yllätys, niin oikea vastaus lienee Daft Punk. Ja tokihan se olisi tavaton sattumus siihen nähden, että ranskalaisduon edellinen visiitti tilastossamme tuotti 16. sijan vuonna 2001. Mutta lähimenneisyyttä seuranneita se tuskin juuri hätkähdyttäisi.

Kuinka tavaton listaykkönen ranskalainen artisti ylipäätään olisi? Nähty on, mutta harvoin. Pianohempeilijä Richard Clayderman pistäytyi kärjessä vuoden 1989 alussa, ja joulumyyntiä 1997 hallinneen Era-projektin isä oli pariisilaissyntyinen Eric Lévi. Mireille Mathieu ylsi kahdella peräkkäisellä albumilla kakkoseksi vuosina 1982-83, ja samoihin aikoihin hopeamitalin nappasi yhden hitin ihme F.R. David (Words).

Kaikesta myötätuulestaan huolimatta Random Access Memories saa pinnistellä tosissaan saavuttaakseen pitkäkestoisimman ranskalaisen lista-albumin tittelin. Paraikaakin Top 50:ssä näkyvän Patricia Kaasin Je te dis vous (1994) keräsi nimittäin 49 listaviikkoa. Tuon ohittamiseen vaaditaan muitakin isoja hittejä kuin Get Lucky, mutta potentiaalia riittää. Kyllä, minunkin suosikkiraitani on Lose Yourself to Dance.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti