torstai 30. toukokuuta 2013

Syrjäkadun pilvipalvelu

Redrama nappasi laakista uransa parhaan latauslistasijoituksen, Kun Clouds debytoi tänään kolmantena. Biisillä kuulemma yritetään USA:n markkinoille, ja vaikea mennä sanomaan, toimiiko vierailijavalinta hyötynä vai haittana. Vahvasti autotuunatussa äänessä on näet Backstreet Boysista tuttu A.J. Mclean. Redramalla on yksi ykkössingle kymmenen vuoden takaa, Hang It Up.

Edellistä tilastoa johtanut Emmelie De Forestin Only Teardrops valahti seitsemänneksi, ja kaikki viisi muuta viisuesitystä katosivat Top 30:stä. Aika lyhyt siis on kevään suurimman mediatapahtuman noste, jollei biisissä ole aitoa hittiainesta. Paljonpuhuvana faktana todettakoon, että ainoa radiolistan Top 100:stä löytyvä kilpailukappale on Loreenin viimevuotinen Euphoria (#59).

Oheisen Spotify-listaversion ja itse soitto-ohjelman tarjoaman Top Lists -luettelon suurimmat erot ovat juuri euroviisuissa: Krista Siegfridsin Marry Mellä on sijat 34 ja 50. Viime viikolla näytti siltä, että tuo vasemmanpuoleinen osaisi yhdistää saman levytyksen eri julkaisuversiot, mutta nyt siellä on muun muassa David Guettan Play Hard peräkkäin sijoilla 46 ja 47. Haljua.

5 kommenttia:

 1. Hauskasti Spotifyn Social 50 -listalla on sijoilla 3 ja 4 samannimiset kappaleet (Clouds) Zach Sobiechin ja Redraman esittäminä. Löytyykö single- tai albumilistan historiasta tällaisia sattumia? Ainoa, jonka tiedän, on viikon 37/1997 lista, jossa sijoilla 5 ja 20 olivat Scooterin ja The Age of Loven esittämät kappaleet nimeltä "The Age of Love". Greatest Hits tai The Best of -nimisiä albumeita ei tietenkään lasketa.

  VastaaPoista
 2. Liikaa setvittävää, joten sanon vain aakkosjärjestyksessä ekan. Ajattelen sua -nimiset kappaleet olivat yhtä aikaa 50 hittiä -listalla maaliskuussa 2004. Kun Anna Eriksson putosi Top 10:stä, Kaksio nousi tilalle.

  VastaaPoista
 3. Spotifyn top 50 yhdistää samojen levytysten eri alustoilta kuunnellut versiot mikäli kyseessä on sama versio biisistä ja siitähän ei Guettan tapauksessa ole kyse. Toinen on jopa saanut nimeen lisäyksen "New edit". Tällä viikolla isoimmat merkitykset yhdistämisillä oli Isac Elliotin New Way Home -biisin kanssa; yhteenlaskettuna TOP50:ssä sijalla 9. Ohjelman omassa TOP100:ssa sinkulta kuunneltuna nr. 17 ja albumilta 67. Sinkkua ei enää Spottarissa näy, joten ensi viikolla albumiversio noussee Isacin nosteen kanssa sijan 6 paikkeille. Tietysti olisi parempi mikäli eri miksauksetkin spottarilistalla yhdistettäisiin, mutta eipä listat Suomessa parempia viime vuosina albumilistan hintapelleilyjen tai sinkkulistan iTunes boikotin kanssa ole olleet. Tänään lisäksi kuulin huhuja radiolistaa kokoavan Nielsenin vetäytymisestä ulos koko Euroopasta, joten tulevaisuus ei hyvälle näytä. Mutta tuo Spotifyn Social 50 lista on oikeasti aika mielenkiintoinen ja siihen täytyy blogissanikin palata.

  VastaaPoista
 4. Tuo Nielsenin temppu olisi aika paha. Pitäisiköhän Suomen Radiolistan tehdä paluu?

  VastaaPoista
 5. Jos Nielsen tosiaan vetäytyy, niin Suomen Radiolistan paluu olisi ehdottomasti harkinnan arvoinen asia.

  VastaaPoista