lauantai 11. toukokuuta 2013

Putous pudottaa


Harvinaista synergiaa: kaikki ns. singlelistan Top 20 -kappaleet ovat tällä viikolla mukana myös Top 30 -latauslistalla. Suurimmillaan hajonta oli viime vuoden lopulla melkein puolet, eli 9/20 singletilastosta puuttui ladatuimpien joukosta. Radiolistankin myötäilyprosentti näyttää olevan keskimääräistä suurempi. (En nyt ota kantaa, ovatko nämä hyviä asioita.)

Radiolistan 64. sija ei estänyt Sini Sabotagea ottamasta pääosaa toisaalla: Levikset repee otti reilun harppauksen latausten ykköseksi ja sinkkujen kolmoseksi. Sen vierailija Ville Galle on täten äänessä merkittävällä kesähitillä kolmantena vuonna perätysten (Häissä, Kran Turismo) ja vetää sukuaankin tilastojen ihmeelliseen maailmaan – albumilistan 32:s Mäk Gälis on näet hänen veljensä.

Jussi Vatanen sai Aku Hirviniemen tapaan hitin jo toisella Putous-hahmollaan, kun Karim Z. Yskowiczin Olen somelainen kiipesi latauslistalle. Osansa biisissä on myös Petri Nygårdilla, jonka oma kesähittiyritys Lömällä putosi samalla yhden viikon jälkeen ulos. Toinen seuralainen Kari Tapio sai ekan latauslistamerkinnän, eikä singlelistallakaan ole käyty sitten vuoden 1983, jolloin asialla oli mikäpä muu kuin Olen suomalainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti