sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Elämä halpeni


Voi sen kevätsiivouksen tehdä näinkin. Albumilistalta lakaistiin isolla luudalla levyjä midpriceen – joitakin niistä jo toisen kerran. Merkittävimpänä poistona pidettäköön Vain elämää -kaksikkoa, jolle ehti kertyä vain 24 ja 20 listaviikkoa. Kymppisijalta kadonnut Cheekin Sokka irti sai vuoden täyteen ja Robin sekä Tuure Kilpeläinen kumpikin 30 viikkoa. Putsauksen ansiosta poikkeuksellisen moni albumi nousi tai teki re-entryn.

Uutuuksista valokeilan varasti Rytmihäiriö, joka kymppi- ja kuutossijojen jatkoksi debytoi neljäntenä. Patricia Kaas (#17) vankistaa paluusuhdannettaan versioimalla levyllisen Edith Piafia. Nuo yhden artistin tuotantoa kierrättävät projektit ovat niin vakiintunut osa albumitilastoja, että niistä voisi joskus tehdä laajahkonkin katsauksen. Tuli heti mieleen kolme-neljä ykköstä.

Tv-sarjatähti Hugh Laurie (#26) paransi hiukan kahden vuoden takaisesta ensiesittäytymisestään, ja yli 20-vuotias brittibändi Cathedral (#44) eteni lopultakin meillä listanimeksi. Sen sijaan Top 50:n pohjasijoille ajautuneiden Sarah Brightmanin ja Joel Hallikaisen huippupäivät ovat aika kaukana – jopa niin kaukana, että Hallikainen palasi mukaan miltei 11 vuoden tauolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti