sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Viikon jätkä: Asa-Asa

Asa teki harvinaisen tempun debytoimalla albumilistan Top 10:ssä samaan aikaan sekä soolo- että bändilevyllä. Jätkäjätkät nousi julkaisuviikkonsa myynnillä kolmanneksi, ja joulukuussa parhaimmillaan 11:ntenä käynyt Foetida / Use Your Illusion III loikkasi Marian sairaalan imussa 22. sijalta viidenneksi.

Jätkäjätkien albumien huippunumerot ovat 6, 8 ja 3. Jos Avain- ja Asa Masa -nimet ynnätään Asan yksilötuotantoon, hänellä on lukusarja 5–3–7–4–4–2–5. Yhteensä siis kymmenen Top 10 -merkintää 2000-luvulla – muita vastaavaan päässeitä tuplayrittäjiä ei tule mieleen kuin Olli Lindholm (yhdeksän tä, yksi soolo), lisänimiä saa ehdottaa.

Viikon toinen tulokas on täpärä, mutta odotettu – sijan 47 Godsplague näet on albumitilaston ensikertalainen, vaikka julkaisi vuosina 2004–2007 kolme Top 20 -singleä. Jonkinlaista sitkeyttä osoittaa myös Aino Venna, jonka Marlene (#40) viettää viidettä viikkoa Top 50:ssä, mutta ekaa Top 40:ssä.

4 kommenttia:

 1. Tämä ei nyt liity mitenkään tämänkertaiseen aiheeseen, mutta miten, mistä kaikista lähteistä, kultalevytilastot tuolla musiikkituottajien tietokannassa koostetaan? Pisti vain silmään, että Juha Tapion joululevy on listasijoitustensa perusteella ollut jatkuvasti Samuli Edelmanin takana, mutta kultalevytilaston mukaan silti myynyt 3000 kpl enemmän, 29 080 kpl, kuin Samuli Edelmann, 26 230 kpl.

  VastaaPoista
 2. Kultalevytilastot perustuvat kauppojen tilauksiin eli tukkumyyntiin, viikkolistat kuluttajaostoihin. Nuo molemmat summat ovat suuria, kun vertaa vaikkapa suunnilleen samaan numeroon päätyneen Cheekin listauraan.

  VastaaPoista
 3. Perinteisesti joululevyjä palautetaan kaupoista vuodenvaihteen jälkeen melkoiset määrät, joten todellinen tukkumyyntimäärä nähdään vasta myöhemmin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, tuo selittääkin asian. Taisivat muuten niin Samuli Edelmannin kuin etenkin Jarkko Aholan levyt olla joulun alla loppu liki kaikkialta, kun taas Juha Tapiota löytyi vielä kaupoista.

  VastaaPoista