lauantai 5. tammikuuta 2013

Menneen miehen loistava tulevaisuus

Latauslistan korkein debyytti yhdeksäntenä, J. Karjalaisen Mennyt mies, ei yllättäne ketään – onhan biisistä jo ehditty kohista sangen myönteiseen sävyyn ja J. tunnetun tasainen hittitehdas. Mutta milloin hänet tarkkaan ottaen viimeksi nähtiin singlemyynnin top tenissä?

Lännen-Jukka-albumitrilogiaa (2006–2010) ei pilkottu singleiksi. Edellisestä perusjiilevystä on 11 vuotta, ja viimeisten sellaisten kappaleet menestyivät ensisijaisesti radiosoitossa. Missä se Väinö on? (1996) jäi julkaisematta myyntisinkkuna... jaha, on mentävä aina vuoteen 1994, jolloin Villejä lupiineja nousi neljänneksi. 19 vuoden tauko on siis katkennut.

Tämän viikon radiolistan deadlineen mennessä biisiä ehdittiin soittaa yhden vuorokauden ajan, ja noilla pisteillä irtosi 64. sija. Jos pistemäärän kertoisi seitsemällä, tuloksena olisi ylivoimainen paalupaikka. Onko Mennyt mies siis seuraava ykkönen? Ei välttämättä, koska odotettu kappale saa usein alkupiikin, joka hiukan tasoittuu ennen varsinaisia huippusijoja. Mutta ennätysloikkaan kannattaa varautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti