tiistai 15. tammikuuta 2013

Mies sai huutia

Haloo Helsingin Huuda! kiilasi seitsemänneltä sijalta radiolistan uudeksi ykköseksi. Eihän tuo sinänsä yllätä – bändillä on nyt neljä peräkkäistä Top 3 -hittiä – mutta paalupaikkaa pedattiin J. Karjalaiselle. Mennyt mies koki ennakoimani tasoittuman Iskelmä-radiossa, jonka 54 viikkosoittokertaa vaimenivat neljääntoista. Muiden tuella sijoitus koheni sentään viitosesta neloseksi.

Villeintä rotaatiota harjoittaa nykyisin Suomipop: Mennyt mies 55, Siskoni 55, Kolme pientä sanaa 51. Viimeksimainitun ansiosta Anna Puulla on kaksi biisiä 16 soitetuimman joukossa, sillä tuoreempi Säännöt rakkaudelle eteni seitsemänneksi. Se on myös lataus- ja ns. singlelistojen Top 20:ssä eli pärjää paremmin kuin mikään Puu-laulu sitten esikoislevyn. Antaudun-albumi ei yltänyt kahden edeltäjänsä ykkösputkiin, mutta nousee taas kahdeksantena.


Vaikka radiolistan kärkiseitsikko edustaa suomalaista musiikkia, kovimmat tulokkaat saapuvat Britanniasta. Hurtsin Miracle debytoi 19:ntenä ja Olly Murs ft Flo Ridan Troublemaker 27:ntenä. Ensimmäisen tilastomerkintänsä (28–20) sai viime vuonna jopa USA:ssa kelpo läpimurtoon ehtinyt Ellie Goulding. Tosin Figure 8 ei voi kehuskella maailmanmenestyksellään – kotimaassaankin se jäi singlelistan sijalle 33.

6 kommenttia:

 1. Joko Pet shop boysin Memory of the future näyttäytyy Radiolistalla? USAssahan se on jo Dance listan ykkönen.

  VastaaPoista
 2. Eiköhän J vielä ykköseksikin ehdi, kun Nova on vasta tällä viikolla aloittanut sitä luukuttaa.

  VastaaPoista
 3. Mikä on muuten nopein nousu radiolistan ykköseksi? Eiköhän J sinne vielä yllä, A-kategorioita kohti näyttää biisi olevan menossa.

  VastaaPoista
 4. Jenni Vartiaisen En haluu kuolla tänä yönä nousi 7-3-1, joku muu on saattanut olla yhtä nopea. NRJ ja Yle X eivät soita lainkaan J:tä ja Voicekin hyvin kitsaasti, joten Haloo Helsingin ohittaminen voi käydä vaikeaksi.

  Pet Shop Boysia ei näy Top 100:ssa.

  VastaaPoista
 5. Joo, noista Voicen soitoista jotain tiedänkin ;)

  VastaaPoista
 6. Oliko Haloo Helsingillä ennen Maailman toisella puolen-hittiä muita Top 20-radiolistan sijoituksia kuin syyskuussa 2009 sijalle 17 yltänyttä Ei Eerika pääse taivaaseen-kappaletta. Ainakin Jos elämä ois helppoo ja Kokeile minua kappaleet saivat jonkin verran huomiota, noista jälkimmäinen ainakin jäi Top 20:n ulkopuolelle. Yhtyeen edellisen levyhtiön EMI:n artistisivuilla mainitaan että "yhtyeen debyyttialbumin Haloo Helsinki!, Perjantaina ja Vieri Vesi Vieri - singlelohkaisut nousivat radiosoittolistoille" mutta muistaakseni mikään niistä ei ollut mikään erityisen suuri hitti.

  VastaaPoista