sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kynttilä sammui, tuli jäi


Levyale ei ole sotkenut alkuvuoden albumilistaa takavuosien malliin – en tiedä, johtuuko se myymäläkohtaisten valikoimien hajonnasta vai hintakriteerien tarkentamisesta. Muutamalla vähän vaihtoehtoisemmalla äänitteellä oli kuitenkin nyt tilaa ottaa korkein sijoituksensa. Karri Koira eteni kuudenneksi, Pää kii kymmenenneksi ja Pertti Kurikan nimipäivät 17:nneksi.

Kuten joulukuussa arvelin, Alicia Keysin Girl on Fire on myös paremmassa vauhdissa kuin tuoreeltaan (#25). Kiitos kuulunee vaivihkaa naisen uran suurimmaksi Suomi-hitiksi suuntaavalle nimikappaleelle. Latauslistalla se kiipesi juuri kolmanneksi ja on mukana myös radio- ja ns. single-Top 20:ssä. Jack White -duetto (ja Bond-tunnari) Another Way to Die käväisi ykkössinglenä, mutta ei soinut radiossa. No One on nelossijoineen Keysin isoin airplay-hitti.

Ainoa Top 50 -uutuus EMI Years 1985–1987 (#42) toi ihan arvokkaan lisän Honey B & T-bonesin ansioluetteloon, joka uran pituuteen nähden on sangen vaatimaton. Kombon ainoiksi aiemmiksi merkinnöiksi löytyivät albumilistasijat 34, 29 ja 21 vuosilta 1986, 1987 ja 2009. Tämä ei luonnollisestikaan estä EMIä kutsumasta tiedottessaan milloin mitäkin kappaletta milloin minkäkinlaiseksi hitiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti