sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Vastakohdat uunista ulos


Eloisasti vuotta vaihtanut albumilista näyttäytyy vähän turhankin eloisana, kun Robinin Chillaa on uuden painoksen myötä merkitty debyytiksi nelossijalle. Hieman alempana Jarkko Ahola uhmaa odotuksia roikkumalla yhä yhdeksäntenä, kun muut joululevyt romahtivat. Robinista ja romahtajista puheen ollen: 44. viikollaan yhä midpricelistan kolmantena sinnitellyt Koodi yllättäen katosi joululevyjen mukana.

Top 50 vastaanotti 17 re-entryä, mikä on normimäärä levyaleviikoksi – ennätys on kolmen vuoden takainen 24. Jotkut ylsivät uransa korkeimpaan sijoitukseen kuten Pää kii (#22), Bruno Marsin Unorthodox Jukebox (#34) ja Alicia Keysin Girl on Fire (#37). Kolmanneksi kiivennyt Cheekin Sokka irti muuten myös sivuaa parastaan, ja mies on täten mukana kaikilla tämän viikon podium-albumeilla.

Uusi vuosi toi myös kaksi ensiesiintymistä. Suuren annoksen painomustetta mutta minimaalisesti radiokuuluvuutta nauttinut Pertti Kurikan nimipäivät debytoi 42:ntena. Vastaavasti radion rakastama mutta levy-yhtiövaihdoksen myötä vaille promootiota jätetty marraskuinen Haloo Helsinki! -kokoelma ilmoittaa olemassaolostaan sijalla 49.

1 kommentti:

  1. Jotain mätää tuossa Robinin sijoituksessa on. Tuo Deluxe-painos nimittäin julkaistiin samana päivänä kuin "ei-deluxe"-albumikin, eli melko varmasti on laskettu edellisiin myynteihin mukaan. Mutta nythän listalta katosi myös se ihan tavallinen versio :D

    VastaaPoista