tiistai 30. lokakuuta 2012

1 tuttu, 11 outoa

Jesse Kaikurannan Järjetön rakkaus viettää seitsemättä viikkoa radiolistan Top 20:ssä ja on nyt kolmossijalla. Se on siis tullut tutuksi laajalle kansanosalle, joka ehtii vielä laajentua ennen kuin biisi kisaa Syksyn sävelessä 17. marraskuuta. Viimevuotisen paluukilpailun tapaan osallistujakappaleet on vapautettu ensiesitysvaatimuksista.

Melko epätasaiseksi tilanne on kehittynyt, sillä vaikka biisikattaus julkistettiin jo syyskuussa, mikään muu 12 osallistujasta ei ole päässyt radiolistan 40 soitetuimman joukkoon – ei edes -albumin maistiainen Syyt syntyjen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Järjetön rakkaus olisi voittajasuosikki, ehkä jopa päinvastoin.

Viime vuonnakin mukana oli kaksi ennen ja jälkeen vankasti soinutta ja albumimyyntiä ryydittänyttä hittiä, Kaija Koon Kaunis rietas onnellinen ja Juha Tapion Sitkeä sydän. Voiton vei silti Jari Sillanpään En se olla saa, jolle ei koitunut minkäänlaista listamenestystä. Katsojaääniä kertyi yhteensä vain vajaat 20 tuhatta, mutta hyvien katsojalukujen takia taas mennään.

Samaa brändiä on MTV3:lla ja Avalla pyörinyt Syksyn sävel Retro -sarja, jonka kammottavuuksien kauhisteluun voisi perustaa oman blogin. Varmaan silkkaa egomaanisuuttani olen päätynyt sellaiseen mielikuvaan, että sen toimituksellisia kukkasia olisi ruokittu sinnepäin-siteeraamalla myös minun kirjaani. Auts.

3 kommenttia:

 1. Millä sijalla Yön "Syyt syntyjen" on tällä viikolla? Nousiko muuten Yön uuden levyn ensimmäinen sinkkulohkaisu, kesällä julkaistu "Pelko ja Rakkaus" ollenkaan Radiolistan Top40-sijoille? Muistaakseni se ei niin tehnyt mutta en ole varma.

  Kun Laura Närhin ja Erinin duetto nousi viime viikolla Top20:n joukkoon niin huomasin että Laura Närhin kaikki soolosinglet yhtä lukuunottamatta on noussut Top 20-sijoille (ja niistä kaikki paitsi kaksi Top 5-hittejä). Tuo poikkeus "Kaksi irrallaan" jäi aika pimentoon, oliko se edes Top 40 hitti tai oliko se kuin Kemopetrolin paluusingle "Changing Lines" jota ei näkynyt radiolistalla kai ollenkaan.

  VastaaPoista
 2. Pelko ja rakkaus jäi sijalle 50, Syyt syntyjen on nyt 47:ntenä.

  VastaaPoista
 3. Mitä? Onko Syksyn Sävel tehnyt paluun jo viime vuonna? Meni vielä enemmän ohi kuin Uuden Musiikin Kilpailu.
  Jani K.

  VastaaPoista