sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Vanhojen meriittien keveydestä

Tuure Kilpeläinen ja Muse julkaisivat yhtäaikaiset albumit hyvin samanlaisista asetelmista. Kummankin edellinen levy vietti kauan Top 50:ssä ja myi platinaa, mutta ei saavuttanut ykkössijaa. Vaikka uran ensimmäinen paalupaikka osui Muselle, veikkaan The 2nd Law’n lähtevän nopeampaan laskuun. Sen singlevalinnat on vastaanotettu nihkeästi siihen nähden, että The Resistancelta lohkesi kolme Top 10 -radiohittiä.

Muse ja Tuure olivat selvät ennakkosuosikit, vaikka samaan saumaan tunki peräti neljä aiemmin ykköseksi päässyttä kotimaista yrittäjää. Suhdanteet ovat siinä määrin muuttuneet, että The 69 Eyesin (#4), Timo Rautiaisen (#5) ja Yölinnun (#6) sijat tuntuvat lähes yläkanttisilta. Don Johnson Big Band jäi noista debytoituaan 14:ntenä, mutta siinä on vain neljän pykälän pudotus edeltäjälevyyn.

Devin Townsendilla on hyvä vuosi: kesällä 12:nneksi kiivenneen livelevyn jälkeen uran paras petraantui Epicloudilla kahdeksikoksi. Sparzanza (#18) heikkeni kymmenen sijaa viime vuodesta, mutta silloin oltiin liikkeellä helmikuun hiljaisuudessa. Ensikertalaisia on nyt viisi: Deadmaus (#31), Idiomatic (#39), Timo Lassy (#44), Koivuniemen herrat (#47) ja Enslaved saman numeron alla.

2 kommenttia:

  1. Tuulin kolmas sija viimeviikolla oli yllätys, vaan suurempi yllätys tämä, että tossa porukassa (etenkin nuo uutuudet) piti sijansa vielä tälläkin viikolla.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista