sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Puoliympyrä jyräsi muut

Jännää vaihtelua uutuusalbumien viikkotarjonnassa. Ensi sunnuntaina mittaillaan Anna Puun, Laura Närhen ja Loreenin välistä vahvemmuutta, mutta tänään vastaanotettiin kovin metalli/rockpitoinen ryöpsäys. Pisimmän korren nappasi jo neljännen kerran Mokoma. Yllämainitun trion takia on oletettavissa, että 180 astetta -levyn valtakausi jää kolmen edeltäjänsä tavoin yhteen viikkoon.

Hopeamitali meni yllättävämmälle Wintersunille, entisen Ensiferum-keulahahmon Jari Mäenpään miltei-sooloprojektille. Sijoitus on pykälää parempi kuin Ensiferumin paras. Kolmas listavisiitti on Machinae Supremacyn (#9) ja Stone Sourin (#10) kohdalla selvästi tuloksekkain – siitäkin huolimatta, että Stone Sour ei (vielä) ole netonnut kahden edellisen listalevyn kaltaista kunnon radiohittiä.

Metallia kauttarantain edustanevat myös Kotipelto & Liimatainen (#13), Manowar (#20) ja Valonkantajat (#41). Tässä seurassa vaihtoehtoiset Edu Kettunen (#14) ja Bat for Lashes (#18) rekisteröivät kumpikin edellisellä yrittämällä 39. sijan. Kettuselle tämänpäiväinen numero on paras sitten vuoden 1989, jos vuoden 1998 Kaartamo Kettunen Kuustonen jätetään huomiotta. Avuksi tässä oli Top 20 -radiohitti Maailma ilman sua.

5 kommenttia:

 1. Kirjoitit "Ruuhkaa pyöröovissa"-jutussa (23.10) että Edu Kettunen palasi radiolistalle seitsemän vuoden tauolta, joten jäin miettimään että mikä kappale silloin viimeksi (siis 2005) oli radiolistalla, koska "Sisältää hitin"-listaa vuoden 2002 kappaleen "Viimeinen mohikaani" viimeiseksi 50 Hittiä-listalle nousseena Kettunen-hittinä. Se edellinen hitti lienee ollut joko "Josefine" tai "Monta syvää sanaa" jotka ilmestyivät noina aikoina. Tuossa "Sisältää hitin"-kirjassa ei ole radiolista-sijoitusta Kettuselle sitten 1997, joten onko mahdollista saada tietää mitkä ovat nousseet Top 20 sijoille sen jälkeen?

  VastaaPoista
 2. Kirjassa on vain Top 10 -radiosijoitukset, joten tässä sijoille 11-20 yltäneet.

  9/99 TAIVAANSININEN BMW #13
  3/00 RAUHATON #19
  8/02 VIIMEINEN MOHIKAANI #19
  8/05 JOSEFINE #15

  VastaaPoista
 3. Moi Timo, tässä menee vähän asian vierestä mutta menköön.
  Väität kirjassasi Movetronin singlen voodooman nousseen sijalle 15 sinkkulistalla mutta virallinen sivu ei tue tätä väitettä.
  Mitkä ovat Movetronin radiolista sijoitukset vuodesta 2007 lähtien?. olisi kiva tietää vaikka sijoitukset olisivatkin alhaisia. Ei kenenkään maa kuitenkin soi ihan kivasti radioissa.

  VastaaPoista
 4. Kesällä 1999 Suomen viralliseen singlelistaan laskettiin mukaan suurimpien radioasemien soittomäärät mikä johti siihen että listalle nousi monta kappaletta pelkästään radiosoiton avulla. Vuoden kuluttua tuosta kuitenkin luovuttiin ja palattiin perinteiseen myyntiin perustuvaan singlelistaan. "Sisältää hitin"-kirja listaa vain myyntiin perustuva tilasto tuolle ajanjaksolle. Movetronin kappale oli siis 15. sijalla pelkästään myyntiin perustuvalla listalla, radiosoiton sisältävälle listalle kappale ei kuitenkaan nousut.

  Tuo hieman erikoinen aikaväli ei sinällään eroa paljon tämänhetkisestä virallisesta singlelistasta jolla Spotify-soitoilla on enemmän painoarvoa kuin latausmyynnillä. Timo onkin todennut täällä että Latauslista on se jonka hän laskee oikeana singlelistana.

  VastaaPoista
 5. Ei kenenkään maa kävi sijalla 38.

  Taidan olla aika väittäväinen tyyppi, koska mulla on kosolti muutakin "virallisen sivun" kanssa ristiriitaista tietoa.

  VastaaPoista