sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Eva hyppäsi pituutta

Robin on lopultakin oikea listaykkönen, kun kakkosalbumi Chillaa julkaistiin Top 50 -kelpoisella hintalapulla varustettuna. Johanna Kurkelan Sudenmorsian (#3) ei yltänyt ihan peesiin. Jos olisi yltänyt, päälistan ja midprice-listan kärkikaksikko olisi ollut täysin sama. Robinin Koodi jatkaa näet halpissarjan huipulla perässään Kurkelan kokoelma.

Kiss (#8) jäi pykälän edellisestä studioalbumistaan, ja yhteensä kyseessä on bändin seitsemäs Top 10 -merkintä. Vielä veteraanimpi ryhmä 42:ntena on Hortto kaalo, jonka esikoisalbumi (1971) vietti Top 30:ssä rutkasti toista vuotta. Juhlalevy katkaisi 39 vuoden tilastotauon. Sen alapuolella ensiesittäytyy vielä japanilainen The Gazette (#44).

Jaettujen sijalukujen takia listaennätyksetkään eivät ole niin kiehtovia kuin ennen. Viime viikolla sijalle 50 mahdutetut kolme albumia ovat kaikki nousussa, ja Eva Dahlgrenin kokoelma porhalsi viidenneksi – tai oikeammin jaetuksi viidenneksi. Kyseessä on Top 50 -historian mittavin listansisäinen loikka, 45 askelmaa. Höysteeksi viisi vanhaa Dahlgren-pitkäsoittoa paketoiva Original Album Classics debytoi 33:ntena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti