sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Soihdunkantaja vaihdossa?

Joulumyynnin kärkikamppailusta saatettiin saada kelpo ennuste jo menneen viikon listasijalta 31. Sinnehän palasi Suvi Teräsniskan vuoden takainen sesonkiäänite Tulkoon joulu. Pidän mahdollisena, että se kohoaa nyt nelossijaa pitävän Rakkaus päällemme sataa -albumin ohi vuoden loppuun mennessä.

Kasvukäyrämallin saamme tietenkin referensseistä parhaan, jo seitsemänä vuonna listalle ilmaantuneen Rajaton-levyn liikeradoista. Joulu (2003) palaa yleensä mukaan vasta viikolla 48 tai 49, mutta on usein ehtinyt 15 myydyimmän joukkoon ja joskus käynyt myös yhtyeen ajankohtaisen äänitteen yläpuolella. Teräsniska palasi jo viikolla 46, mikä enteilee parempaa.

Mutta miten käy vanhan mestarin tällä kertaa? Edelliset visiitit ovat aina myötäilleet sensyksyisten uusien Rajaton-levyjen menestystä – esimerkiksi kun vuoden 2007 Maa jäi alemmas (10) kuin Abba- ja Queen-coveralbumit, Joulukaan ei tuolloin jaksanut 23. sijaa korkeammalle. Hiljattain julkaistu Tarinoita on käynyt kaupaksi niin vaatimattomasti, että jopa re-entryputken katkeamiseen on syytä varautua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti