maanantai 15. marraskuuta 2010

Metallinen neloiselämä

Albumilistan 31:nneksi on raahautunut viiden cd:n ja kahden dvd:n paketti The Big 4 – Live from Sonisphere, jossa esiintyy todellakin neljä aika suurta – Metallica, Slayer, Megadeth ja Anthrax. Sijoituksen suhteellista mataluutta selittänee se, että dvd-tuplaa myydään erikseenkin. Toisaalta yksikään kvartetista ei ole tähän asti näkynyt listoillamme konserttialbumilla, joten kysyntää luulisi kertyneen.

Metallican muinainen levyvideopaketti Live Shit – Binge & Purge (1993) määriteltiin ulos Radio Ykkösen tuolloin ylläpitämältä viralliselta listalta, mutta Radiomafian erikoisliikepainotteisella listalla se näkyi (ei kovin ylhäällä). Megadeth ja Slayer ovat kumpikin julkaisseet kaksi livepitkäsoittoa ilman tilastomerkintöjä.

Sisältää hitin -kirjassa on harhaanjohtavasti merkitty Anthraxin korkeimmalle noussut levy I’m the Man (1987) livelevyksi. Sehän on kuuden raidan 12” ep, joista kolme on nimikappaleen versioita, eli listalaatijoiden ei olisi moista pitänyt albumiksi luokitellakaan. Puolet äänitteestä toki on konserttimateriaalia. Bändi palasi listalle 12 vuoden tauolta, ja uusi studioalbumikin olisi jo markkinoilla, jolleivät vokalistit vaihtuisi pyöröovityyliin. Nyt levyä purkitetaan uusiksi vanhan tutun Joey Belladonnan laulamana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti