keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Paskaa asiaa

Huomisellekaan albumilistalle ei ole luvassa vahvojen uutuuksien vyöryä, mutta yksi vahvimmista lienee Staminan muinaista demomateriaalia paketoiva Vanhaa paskaa. Nimestä tulevat väistämättä mieleen Eppu Normaalin b-puoli/harvinaisuuskokoelmat Hatullinen paskaa (1984) ja Paskahatun paluu (1991). Suomen listahistoriasta kun ei noiden lisäksi löydy muita p-sanaan turvautuneita kuin hiljattain täälläkin mainittu Irwin Goodmanin single Haistakaa paska koko valtiovalta.

Paskahatun paluu oli jämäkokoelmaksi kovin menestyksekäs platinamyynteineen ja ykkössijoineen – koska se ei ollut pelkkää jämää. Mukaan mahtui muun muassa iso radiohitti Urheiluhullu ja Popedan kanssa äänitetty ykkössingle 20 vuotta sikana. Levyn ilmestyessä TV2:ssa pyöri albumilistaan perustuva Hitline-ohjelma, ja sukseen jatkuessa show toisteli muiden näytteiden puutteessa Pimeyden tangon videotaltiointia, koska Paskahatussa oli siitä maksisingleä varten tehty remix.

1 kommentti:

  1. Saas nähdä, nouseeko Helloween ilman radiosoittoa ja mainontaa listoille. Itse ainakin löysin levyn ja ostin sen. Ainakin yksi myyty kappale siis lienee tilastoitu.

    VastaaPoista