maanantai 1. marraskuuta 2010

Hyvämies ei haistattele

Huhtikuussa luettelin nimiä, joilla olisi mahdollisuus kerätä uudella vuosikymmenellä Top 10 -albumilistasijoitus neljän edellisen vuosikymmenen jatkoksi. Nyt syksyllä yrittäjiä on piisannut liki joka viikolle – Santana ja Eric Clapton epäonnistuivat jäätyään numeroihin 12 ja 16, mutta Vesa-Matti Loiri ja Tuomari Nurmio ylittivät rajan peräkkäisillä listoilla. Ainoastaan heillä siis on Top 10 -albumi 1970-, 1980-, 1990-, 2000- ja 2010-luvuilla.

Loiri olisi voinut myös edetä ensimmäiseksi listaykkösenä neljällä vuosikymmenellä juhlineeksi albumiartistiksi, mutta Skarabeen putoamisliikkeestä päätellen näin ei vielä käy. Seuraava tittelin havittelija on Irwin Goodman, jolta julkaistiin Vain elämää -nimellä sekä 14 cd:n ja yhden kirjan paketti että turvallinen tupla-cd. Saa taas nähdä, kuinka näiden myynti yhdistellään tai erotellaan listasysteemiin – yhtenäistä logiikkaa kun ei millään tunnu löytyvän.

Kermat tuotannosta kuoriva tupla kantaa jatkonimeä 44 reteetä rallia. Siitä kuitenkin puuttuu Irwinin uran suurimpiin hitteihin kuuluva Haistakaa paska koko valtiovalta, joka komeili singleykkösenä ja jukebox-tilaston kolmosena vuonna 1976. Eikö se muka ole tarpeeksi retee? Eikö 562.000 You Tube -latauskertaa paina missään? Vai juuri senkö avulla ohjaillaan kysyntää lähes satasen maksavaan boksiin?

1 kommentti:

  1. Jos ja kun 14 cd:n Irwin-boksi nousee listalle, onko se kautta aikain tuhdein albumilistallamme komeillut julkaisu?

    Antti Tuiskun uutuusalbumi on lähtenyt yllättävän hyvin liikkeelle ainakin nimeltämainitsemattomassa suuressa tavarataloketjussa. Kahdeksas top 10 -sijoitus lienee jo sillä kuitattu.

    VastaaPoista