sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Barbra ja Barry Ankka

EMA:n esiintyjäluettelon nähtyään voi katsomisen sijaan naputtaa jotain vaikka Duck Saucesta, joka pääsi singlelistan seitsemänneksi lisättyään saksalaisen Nighttrainin biisiin Hallo Bimmelbahn (1973) uuden biitin ja hokemalla päälle Barbra Streisand. Yhteys samannimiseen laulaja-näyttelijään jäisi etäiseksi ilman kantta, joka mukailee vuoden 1980 menestysalbumia Guilty. Siinä Barbra Streisand syleili levyn päätuottajaa ja -kirjoittajaa Barry Gibbiä.

Streisand on laskujeni mukaan viides naisartisti, joka on päässyt singlelistallemme sekä esiintyjänä että laulun ”aiheena”. Romanialainen Akcent viritti viisi vuotta sitten oodin Kylie Minoguelle, ja The Audio Thieves kierrätti Scritti Polittia sinkullaan (Pray Like) Aretha Franklin. Suurempi suksee radiolistan ykkössijoineen oli Robbie Williamsin ja Pet Shop Boysin yhteistyö She’s Madonna (2007).

Suurin laulajattaren mukaan nimetty singlehitti on kuitenkin Raptorin listaykkönen Debi Gibson (1990). ”Kuka Gibson?” -kysyjille lupailen paluuta asiaan. Mukana ei ole yhtään suomalaisnaista, mutta knoppikeissinä mainittakoon Anne Pohtamo. Vuonna 1977 Juice Leskinen julkaisi listasinglen Anne ja Jacques, ja muutaman vuoden päästä Pohtamo itse tilastoitui kahdella aerobic-albumillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti