keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Missä vuoden listatulokkaat?

Olen aika ajoin luonnostellut sellaistakin hittihistoriaa, jossa jokainen listavuosi esiteltäisiin kymmenen menestysartistin kautta – sellaisten, jotka tuona vuonna löivät läpi, nostivat kurssinsa uudelle tasolle tai tekivät mojovan paluun. Valinnoissa pyrittäisiin välttämään samojen nimien toistumista jopa niin, että portti aukenisi vain kerran vuosikymmenessä.

Useimmille vuosille saisi helposti koottua edustavat kymmeniköt, mutta 2010 näyttää varsin oudolta. Suurimmat nimet kuten Lady Gaga, Jenni Vartiainen, Chisu ja Anna Puu olivat aika suuria ennestäänkin, ja todellisia läpimurtoja on nähty verrattain vähän. Idols-tauonko syytä on se, että vuoden tehokkain uusi hittikone on ollut tuonti-idoli Adam Lambert? Suomesta hänen rinnalleen pitää haalia aika triviaaleja yrittäjiä kuten Marja Tyrni ja Hevisaurus.

Niin niin, olihan meillä X Factor, ja juuri saimme kisan voittaneelta Elias Hämäläiseltä esikoisalbumin. Kuka jaksaa uskoa, että Rakkaudesta ja pelosta noukkii paalupaikkoja lahjamarkkinoilla? Muutoinkin yllätyksille ja tuoreille tuulille on sitä vähemmän tilaa, mitä lähemmäs joulu tulee – pohjatyön kuuluu olla tässä vaiheessa jo tehtynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti