tiistai 1. tammikuuta 2019

Merkkikuukausi 1/2019

Sarjassa juhlitaan artisteja, joiden ensikäynnistä Suomen listoilla tulee tässä kuussa kuluneeksi pyöreähköjä vuosia.

55 vuotta: Markus Allan
Allanin esikoishitti Liljankukka nousi singlelistan yhdeksänneksi.

50 vuotta: Vesa-Matti Loiri
50 vuotta: Georg Ots

Virolaislegenda Ots oli meilläkin nauttinut suosiota jo vuosia, kunnes lopulta tilastoitui Uudelleen jos luokses tulla voisin -singlellään. Loiri kysyi Saiskos pluvan ja pääsi samalle listalle.

40 vuotta: Jorma Kääriäinen
Omalla nimellään Kääriäinen esittäytyi vasta 16 vuotta myöhemmin, mutta hän kävi singlelistalla jo 17-vuotiaana Freddie Falconina (Rock House).

35 vuotta: Divine
Luultavasti vankemman kulttimaineen leffatähtenä luonut Divine sai kolme singlelistamerkintää, joista ekan toi Love Reaction.

30 vuotta: Kolmas nainen
30 vuotta: Mari Rantasila
30 vuotta: Aerosmith
30 vuotta: Neneh Cherry
30 vuotta: Jeff Healey

Aerosmithin 1970-luvun menestyskauden sivuuttaneet suomalaiset soivat lopulta listasijan Gems-kokoelmalle. Kolmannen naisen eka noteeraus oli Hikiset siivut -albumi, Rantasilan Auringossa-albumi (ja -radiohitti) ja Cherryn tietenkin Buffalo Stance -single. Healeyn See the Light sai neljä seuraajaa albumitilastoihin.

25 vuotta: The 69 Eyes
25 vuotta: YUP
25 vuotta: Snoop Dogg

Uusi Yleisradion ylläpitämä virallinen lista nosti esille nämäkin nimet. 69 Eyesin ep:llä Music for Tattooed Ladies & Motorcycle Mamas, YUP:n ja Snoop Doggin albumeilla Toppatakkeja ja Toledon terästä ja Doggystyle.

15 vuotta: Hanna Pakarinen
15 vuotta: Jani Wickholm

Ensimmäiset Idols-löydöt nousivat 50 hittiä -listalle jo ennen varsinaisia esikoissinkkujaan yhteisalbumin coverraidoilla Summer of 69 ja Tytöt on kaunistuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti