maanantai 28. tammikuuta 2019

42 vuoden tauolta kärkeen

Sesongin otollisuus helppoihin albumilistasijoituksiin on oivallettu, ja Top 50:n kärkipäähän rynni eilen monta uutuutta, joita voisi ainakin striimausnäkökulmasta luonnehtia marginaalituotteiksi. Ykkösenä debytoineen Remu & Hurriganes -livepaketin kappaleista valtaosaa on kuunneltu Spotifyssa niin vähän (alle tuhat kertaa), ettei niille ole saatu mitatuksi tulosta.

Last Call – Live in Helsinki tullee ensi listalla lujaa alas, mutta ihastelkaamme sillä välin 71-vuotiaan Remun tilastosaavutuksia. Hän ohitti Pepe Willbergin (67) ja Vesa-Matti Loirin (68) vanhimpana suomalaisena albumiykköseksi nousseena miesartistina. Edelle jäivät 72-vuotias Vera Telenius ja 77-vuotias Leonard Cohen. Edellisen kärkisijansa aikoihin (Hurriganesin Hot Wheels, 1976) Remu oli 28-vuotias, eli tauko uusia äänityksiä sisältävien ykkösten välillä on ennätyksellinen.

Otollisuudesta huolimatta Maaritin 18. studioalbumi Sumuinen puutarha ylsi vain 36:nneksi. Edellinen marraskuussa 2013 julkaistu Miten elämästä kertoisin tilastoitui peräti seitsemäntenä, mutta tuolloinhan hän nautti Vain elämää -julkisuudesta. Maaritilla on Remun tapaan Top 10 -albumeita viidellä vuosikymmenellä, ja koska yksi vuosikymmen on jälleen yllättävän lähellä loppuaan, pitäisi kai katsastaa, kenellä muulla on moisia putkia päällä ja kenen pitäisi pitää kiirettä jatkaakseen omaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti