tiistai 8. tammikuuta 2019

Ostettujen laulujen vuosi

Musiikkimedia oli muutaman viikon täynnä vuosikatsauksia, mutta käytäntö ei jotenkin tarttunut Listablogiin – muutakin sanottavaa oli ihan riittävästi. Edes vuosilistoja ei ollut syytä julkaista, koska Spotify ja Radio Monitor julkaisivat niitä itse ja suuri 2018-hittilaskelma tunnetusti valmistuu paljon myöhemmin.

Mutta yksi pieni tuntematon on katsastamatta: mitä tapahtui Billboardin julkaisemalla Finland Digital Song Sales -listalla vuonna 2018? Maksumuurin taakse piilotetulla viikoittaisella Top 10:llä on vähäinen painoarvo hittivuosilistalla – niin vähäinen, että eniten siitä pisteitä keränneen kappaleenkin potti kasvoi seitsemisen prosenttia. Tuo biisi oli David Guettan ja Sian Flames.

Pääosin latauksissa suosittiin muitakin listoja dominoineita levytyksiä, mutta pari erikoisuutta erottuu. Saara Aallon euroviisu Monsters (#9) sai 15 prosenttia pisteistään digimyynnistä, ja omanlainen ilmiönsä oli venäläinen koreografiahitti Skibidi (#12), joka ehti Striimatuimmat-listalle vasta viime viikolla. Radiosoittoa sillä on tuskin ollenkaan.

Eniten pisteitä Finland Digital Song Sales -listalla 
vuonna 2018 keränneet hitit
1. David Guetta & Sia: FLAMES
2. Calvin Harris & Dua Lipa: ONE KISS
3. Clean Bandit ft Demi Lovato: SOLO
4. K-391 ft Alan Walker, Julie Bergan & Seungri: IGNITE
5. Sam Smith & Calvin Harris: PROMISES
6. Alan Walker & Sophia Somajo: DIAMOND HEART
7. Dynoro & Gigi D’Agostino: IN MY MIND
8. JVG: POPKORNI   
9. Saara Aalto: MONSTERS
10. Haloo Helsinki! ft JVG: TEXAS   
11. Ava Max: SWEET BUT PSYCHO
12. Little Big: SKIBIDI
13. Elastinen: SUPERVOIMII
14. Alvaro Soler: LA CINTURA
15. Sanni: JACUZZI
16. Evelina: SUN VIKA   
17. Lukas Leon ft Etta & Cheek: XTC
18. Lady Gaga & Bradley Cooper: SHALLOW   
19. DJ Snake with Selena Gomez & Ozuna: TAKI TAKI
20. Ariana Grande: NO TEARS LEFT TO CRY

Vaikka FDSS-lista ei ole julkisesti esillä, niin juuri päivittämästäni listalevyhakemistosta löytyvät niiden hittien huippusijat, jotka sille nousivat. Keskimmäisestä sijalukusarakkeesta, joka kertoo aikakaudesta riippuen singlemyynnin ja/tai latausmyynnin saavutuksista. FDSS tuli lakkautetun latauslistan tilalle marraskuussa 2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti