lauantai 26. tammikuuta 2019

Painotuspäivityksen jälkeen

Yllättävä elonmerkki radiolistalla: kaikki viimevuotiset ikihongat saivat eilen kärjestä kyytiä, esimerkiksi Anssi Kelan Ilves upposi kakkossijalta 17:nneksi. Syrjäyttäjät eivät ole uunituoreita, mutta tuoreempia kuitenkin. Vaisusti striimannut Apulannan Elämänpelko harppasi kahdeksannella viikollaan kymmenennestä kakkoseksi. Huipulla jatkaa Ava Maxin Sweet but Psycho.

Isoon vuoronvaihtoon taisi vaikuttaa myös laskennallinen tekijä. Oletan, että hiljattainen radiokanavien kuulijaosuustutkimus on päivitetty listan painoarvoihin. Jos katsoo nousija- ja laskijabiisien soittomäärien muutoksia, ne eivät näytä niin dramaattisilta kuin sijalukumuutokset. Kuulijaprosenteista kerrotaan taas lisää tämän viikon Antti x Antti -podcastissa.

Itse yllätyin sen kuunneltuani siitä, kuinka huonosti nuorisoradioita kuunnellaan. Siis toki tiedän Spotifyn haukanneen yleisöstä jättipalan, mutta noita kanavia on yhä varsin monta: NRJ, Yle X, Kiss, Loop… Jotenkin sain tästäkin syyn huolestua Striimatuimmat-listan kohtalosta. Vaikka NRJ yhä julkaisee sitä, se ei ole ollut enää aikoihin mitenkään esillä kanavan ohjelmistossa, Instagramissa tai Facebookissa.

Yhden tutun ilmiön raikastuneestakin radiolistasta näkee. Vesalan single Mul ei oo lapsuudensankarii katosi striimilistalta parissa viikossa eikä taida testata radiossa kummoisestikaan. Mitä silloin tehdään: elvytetään edellinen sinkku. Monta nimee on palannut Top 40:n ulkopuolelta 18:nneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti