lauantai 19. tammikuuta 2019

Suomi vastaan sekopää

Radiolista on palannut tarkasti vanhoihin kuvioihinsa jouluintervention jälkeen. Ainoana tuoreempana Lauri Tähkän Palavaa vettä on ehtinyt edetä yhdeksänneksi. Huomionarvoista siksikin, että miehen edellinen single Mä en pelkää roikkuu yhä viitossijalla, ja samanaikaiset radiohitit ovat artisteille tunnetusti harvinaisia.

Listan tylsyyttä voi lievittää kuuntelemalla uuden Antti X Antti -podcastin, jonka puolenvälin jälkeen Antti Granlund katsastaa mennyttä radiomusiikkivuotta ja pohjustaa anekdootein Antti Ketosen (joka ei ole se toinen Antti) yllätyshitin Olisitpa sylissäni tietä vuosilistan ykköseksi. Tuon vuosilistan kärkikymmenikkö oli kokonaan suomalaisissa käsissä. Melkein kokonaan, kuten Granlund huomioi, musiikkia joka sopisi Paula Koivuniemen esitettäväksi, eli pop-iskelmää.

Kotimaan dominanssi ei kuitenkaan ole niin vahva kuin vuosilaskelmista voisi päätellä. Nuorisoradiot soittavat paljon ulkomaisia biisejä, mutta eivät takerru niihin niin pitkäksi ajaksi kuin Iskelmä ja Suomipop omiin valioihinsa. Viikkotasolla tuontimusa on hyvin näkyvillä – uusimmassa Top 20:ssäkin sillä on enemmistö – mutta vuositasolla kärkeen päätyvät nuo läpi vuoden veivatut suomentakiaiset.

Aikamoinen takiainen on saatu kyllä Amerikastakin: Ava Maxin Sweet but Psycho on viidettä viikkoa radiolistan ykkösenä. Se viihtyy yhä myös Striimatuimpien kolmosena ja FDSS-listan kakkosena, eli pisteiden haalinta ei neljän kuukauden jälkeenkään osoita hidastumisen merkkejä. 2018-hittivuosilistan lopputulos on siis yhä aivan avoin, vaikka nykytilanteessa kaksi (kotimaista) näyttää nousevan yli muiden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti