maanantai 21. tammikuuta 2019

Aika pieni paraati

Kuten taisin loppuvuonna täällä ennustella, fyysinen albumilista on käynyt kovin aneemiseksi joulun jälkeen. Tammikuu oli vuoden hiljaisin kuukausi silloinkin kun levyjä vielä ostettiin, entä nyt? Uusimman listan kärkeen päätyi ilmeisesti jonkin vinyylipainoksen turvin Musta paraati, jonka Black Parade julkaistiin alkujaan lokakuussa. Vaikka se on tarjolla myös suoratoistopalveluissa, päälistalta irtosi ainoastaan sija 49. Kokonaan ulos jäi fyysisten kolmonen Lazy Bonez.

Joitakin virkistäviä anekdootteja tuo fyysisten Top 10 tarjoaa. Kuutossijalta löytyy VL:n julkaisema Olavi Virta -tupla 50 suosituinta, josta tuli esittäjänsä kahdestoista tilastoitunut kokoelma. Myös Irwin Goodmanin ansioluettelo karttui pitkästä aikaa pari viikkoa sitten – muiden joululevyjen jo pudottua – vuoden 1972 levytyksellä Kohta taas on joulu. Selväksi joulutuotteeksi tarkoitettu lastenlevy Nallen talvi on jostain syystä tämän viikon debyytti.

Varmasti enemmän kulmakarvoja on nostatellut eilinen radiosoittolista. Ei, se ei ole oikea – kävi näin: Radio Monitor toimittaa listan Suomeen perjantaisin sekä pdf- että excel-muodossa, ja vahingossa jälkimmäisen sijasta meiliin liitettiin Irlannin lista. Arvelen että kukaan ei ole vilkaissutkaan sitä täällä päässä ennen systeemiin syöttämistä, koska ei noin outo tulostus muutoin näkisi päivänvaloa. Minä luen aina vain pdf:n, joten en huomannut mitään poikkeuksellista. Pahoitteluviesti tuli vasta iltakuuden jälkeen ja toivottavasti aikaansaa tänään korjauksen myös nettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti