lauantai 25. elokuuta 2018

Posketon tulevaisuus

Viikonlopun voimahahmo, mäkimonttukeikoilla ja kokoelmalevyllä uransa kuittaava Cheek kommentoi eilen Neloselta tulleessa dokumentissa muun muassa odotettua vähäisemmäksi jäänyttä radiosoittoaan Suomen asemilla. ”Olen tämän ajan menestyneistä artisteista melkein vähiten radiossa soitettu.”

Cheek seuraa listoja ja muuta bisnekseen liittyvää tarkasti eikä hänen huomiotaan ole tarvetta käydä kyseenalaistamaan. Hän mainitsi isoimpina radiohitteinään peräkkäiset sinkut Timantit on ikuisia ja Parempi mies, jotka ovatkin hänen ainoat ykkösensä. Kuudella muulla biisillä on menty top kymppiin, mikä ei kokonaishittimäärään nähden tunnu mahtisaavutukselta.

Jos vertailuun otetaan Jenni Vartiainen tai Haloo Helsinki!, selvästi pienempi osa Cheek-hiteistä päätyi tehorotaatioon. Mutta jos suunnilleen samasta menestysluokasta katsotaan vaikka JVG:tä, niin osumatarkkuus oli mielestäni Cheekillä parempi. Tilannetta ehkä hämärtää se, että Popkorni on tämän vuoden mittaan kasvanut JVG:n isoimmaksi radiomenestykseksi ja 2018-hittivuosilistan voittajasuosikiksi.

Takaiskuna voi pitää sitä, että Profeetat-projekti ja Cheekin kaksi Vain elämää -visiittiä eivät poikineet radiosuosiota – toisaalta eivät Juha Tapionkaan 12 esitystä! Sen sijaan kaksi Cheek-coveria (Erinin Mitä tänne jää ja Jenni Vartiaisen Keinu) jäävät aikakirjoihin ekana ja suurimpana Vain elämää -radiohittinä. Niillä kelpaa valot sammuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti