torstai 30. elokuuta 2018

Kysvas #1: Kuka keksi rakkauden?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Kaija Koo ja lauluntekijämies Markku Impiö aikaansaivat niin suuren radio- ja albumi-ilmiön, että singlelistan 18. sijasta huolimatta Kuka keksi rakkauden oli vuoden 1993 ylivoimaisesti suurin hitti. Se vietti puoli vuotta kymmenen soitetuimman radiohitin joukossa.

Moni levy-yhtiö kuulemma hylkäsi Tuulten viemää -albumin naisen suuhun sopimattomien ”rajujen” tekstien takia, mutta Kuka keksi rakkauden tuskin oli tähän pääsyyllinen. Luonnonlakeja tosin sovelletaan rohkeasti, aallot uivat merelle päin ja tähtimetaforatkin kuulostavat kyseenalaisilta. Kysymykseen annetaan yksi vastaus, ”joku”.

En tiedä tapahtuiko se liikennevaloissa vai slummitaaloissa, mutta tämmöistä Dingo tarjoaa. Singlekolmonen, jukebox-ykkönen, 1984-vuosilistan neljäs.
Vastaus 3: Sinä ja minä

Juice Leskisen teoria ei puhu ikuisen rakkauden puolesta. Missin ja seurapiiriplayboyn tarinalla mentiin singlelistan 16:nneksi, jukebox-neloseksi ja 1977-vuosilistan sijalle 72.
Vastaus 2: Anne ja Jacques

Tämän kauemmas – joidenkin mielestä – keksintöä ei voi ajallisesti viedä. Pisteeksi i:n päälle biisi levytettiin suomeksi nimellä Mistä rakkaus alkoi. Paul Anka oli single- ja ep-listan kakkonen, samoin 1960-vuosilistan.
Vastaus 1: Adam and Eve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti