lauantai 18. elokuuta 2018

Kysvas #3: Missä se Väinö on?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Vaikka ei ilmestynyt myyntisinglenä ja oli radiopromollakin kakkosraitana (sekä albumin viimeinen biisi), Missä se Väinö on? kasvoi J. Karjalaisen uran suurimmaksi hitiksi. Se oli pitkäaikainen radioykkönen (vaikka Macarena-ilmiö katkaisikin putken ennenaikaisesti) ja 1996-vuosilistan nelonen.

Karjalainen on haastatteluissa kuvaillut tekstiä pelkäksi loruksi ja sanonut varsinaisen sisällön löytyvän Malang Cissokhon mandingonkielisestä osuudesta. ”Lorupuolella” kysymykseen vastataan kahdella tavoin: Väinö löytyy omenapuun tai pyöreän kuun alta. Ensinmainitun pohjalta vastaajamme antavat vaihtoehtoja, jos Väinö taas sattuisi katoamaan.

Movetronin kolmas hitti eteni singlelistan 10:nneksi, 50 hittiä -listan 11:nneksi ja 1995-vuosilistan sijalle 153.
Vastaus 3: Alla koivupuun

Kuumimman hittikautensa loppupuolella Eino Grön versioi sota-aikaisen tangon ja pääsi singlelistan kahdeksanneksi ynnä 1966-vuosilistan 42:nneksi.
Vastaus 2: Syyspihlajan alla

Tästä tuli Aikakoneen kolmas hitti vain kaksi viikkoa ennen Movetronia. Tulosta tuli enemmän, radiosoiton ykkössija ja 1995-vuosilistan numero 11.
Vastaus 1: Alla vaahterapuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti