maanantai 6. elokuuta 2018

Kysvas #5: Mä mistä löytäisin sen laulun?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Merja Rantamäen pari vuotta kestäneen menestyskauden aloitti venäläissävellys, joka nousi listoille toisenakin sanoituksena (Neilikka: Haluan löytää uuden laulun). Rantamäki veti paljon pitemmän korren – pitkäikäinen hitti (singlekolmonen, jukebox-kuutonen) päätyi 1976-vuosilistan pronssikorokkeelle.

Balalaikkaintrolla siunattu laulu siis etsii laulua, joka ”meille tehty on” ja kuvailee sen vaatimuksia: herkkyyttä, pienuutta, lämpöä, onnen aurinkoa, ikävän ja surun sointuja. Mä mistä löytäisin sen laulun ei sisällä kertosäettä, mutta jokainen sen neljästä a-osasta alkaa nimikysymyksellä.

U2:n mielestä kysyjä kaipaa ”tiedän miltä susta tuntuu” -sarjan empatiaa. Single kiipesi viidenneksi ja 1987-vuosilistan sijalle 36.
Vastaus 3: I Still Haven’t Found What I’m Looking for

Meillä Australiassa kyllä riittää lauluja, tuumii Men at Work. Menestyneimmillään yhtye nousi singlelistan neljänneksi ja 1983-vuosilistan 32:nneksi.
Vastaus 2: Down Under

Runollisimman neuvon antaa länsinaapurin Ankie Bagger, joka nähtiin singlelistan 12:ntena ja 1989-vuositilaston 149:ntenä.
Vastaus 1: People Say It’s in the Air

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti