torstai 23. elokuuta 2018

Kysvas #2: Lähtisitkö?

Kesäsarjassa poimitaan listahistorian 20 menestyneintä kysymykseksi nimettyä hittiä ja vastataan niihin toisten hittien nimillä.

Pave Maijanen innostui 1980-luvulla reggaesta nähtyään Steel Pulsen Ruisrockissa, ja vaikutteet näkyvät hänen suosituimmassa biisissään, joka nousi single- ja jukebox-listojen kakkoseksi ja 1985-vuosilistan viidenneksi. Hitticovereita tekivät sittemmin Hausmylly (2004) ja Ville Galle (2015).

Kysymystä olisi hyvä hieman täydentää vaikkapa sanoilla ”silloin kanssani järvelle”, jolloin sitä ei enää luule poistumiskehotukseksi. Teksti etenee muuten pelkässä konditionaalissa, mutta kakkossäkeistön ensimmäiset rivit ovat preesensiä: ”Tunnetko sä kuinka syksy lähenee?”

Carolalla ja Lasse Mårtensonilla on muita suunnitelmia. Jackson-hitin suomennos komeili singlelistan seitsemäntenä ja 1967-vuosilistan sijalla 33.
Vastaus 3: Mä lähden Stadiin

Laulun tehnyt Hectorkin sillä pärjäsi, samoin X Factor -voittaja Elias Hämäläinen, mutta megamenestyksen siitä tekivät Jippu ja Samuli Edelmann. Single- ja radioykkönen, 2010-vuosilistan neljäs.
Vastaus 2: Jos sä tahdot niin

Vesala on vähän turhankin innokas myöntyjä. 2018-listasta ei tietenkään ole vielä tietoa, mutta sijat striimi-7, lataus-2 ja radio-1 on jo kerätty.
Vastaus 1: Nyt on lähtö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti