torstai 16. elokuuta 2018

71 x Madonna 60


Madonnan listasaavutuksia on revitelty ja ihmetelty blogissa monesti, mutta vielä kehitin yhden katsantotavan: aikajana. Oheisessa graafissa näkyvät nimeämättöminä kaikki hänen Suomen listoille nousseet hittinsä 30 vuoden aikana – mitä pitempi palkki, sitä enemmän pisteitä. Moni on niputettu studioalbumien ja soundtrackien alle, mutta paljon on irtomenestyksiäkin, kokoelmatäkyjä sun muuta. Klikkaa isommaksi.

Vaikka vauhti on lähimenneisyydessä selvästi hiljentynyt, Madonnan ansioluettelo on yhä omassa luokassaan. Striimiajan biisiryöpsähdyksistä ja Vain elämää -tykityksistä huolimatta edes Cheek, Jenni Vartiainen, Antti Tuisku tai nuorena aloittanut Robin eivät ole yltäneet omia ikävuosia vastaavaan hittien määrään, kun lasketaan vain täyssoolot ilman vierailuja. Tänään 60 vuotta täyttävällä ihmetädillä on niitä 71.

Vain yhdellä muulla artistilla on enemmän pelkästään omiin nimiin merkittyjä listahittejä kuin ikävuosia, ja saavutus on hyvin tuore. Kun 25-vuotias Sanni julkaisi hiljattain yhtä aikaa singlet Jacuzzi ja Sit ku mä oon vapaa, hänen pottinsa kasvoi 24:stä 26:een. Onnea Sannille, ja vielä enemmän Madonnalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti