tiistai 8. maaliskuuta 2016

Retropeto on irti


”Laita Haddaway soimaan”, käski Antti Tuisku viime vuonna Peto on irti -sinkullaan kunnioittaen artistia, jonka suurin hitti What Is Love julkaistiin vuonna 1993. Tuisku itse oli tuolloin alle kymmenvuotias ja valtaosa hänen yleisöstään vielä nuorempaa jos edes olemassa. Tämänhetkisiä kotimaisia Spotify-hittejä kuunnellessa tuntuu, että nuorisomusiikissa suorastaan kuuluu tehdä viittauksia 1990-lukuun.

Mäkki on netonnut ekan kunnon hittinsä laulamalla Pakastin-biisin kertosäkeessä ”Paikkaa mun sydän niinku Toni Braxtoni”, joka viittaa kappaleeseen Un-break My Heart (1996). Mäkki mainitsee myös saman ajan XL 5 -hitin Jäätä ja tulta. Brädin ja Evelinan Kombo-biisin lyriikasta löytyy muun muassa kohta ”Oon ilman sua ku Slash ilman Jack Danielsii / niinku uutiset ja Arvi Lind”. Lind jäi eläkkeelle vuonna 2003, ja Slashin tähteys kukoisti 1980/90-lukujen taitteessa.

Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu ovat palanneet tilastoihin sinkulla Ollaan kaikki pinkkejä sisältä, jonka loppuhuipentumassa luetellaan yksittäistapauksia; pinkkejä sisältä ovat kuulemma ainakin Chuck Norris, Jason Statham, Tango & Cash ja Jenna Jameson, jotka tuskin väräyttävät 2000-luvulla syntyneiden pinkkejä sisuksia. JVG:n Paluu tulevaisuuteen -biisissäkin kovaa menemisen symboli on Keke, ei Nico Rosberg.

Kasari/ysärinostalgian luulisi toimivan paremmin radiossa, mutta mikään yllämainituista ei ole erityisemmin menestynyt radiolistalla. Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa esitettiin viimeksi kysymys ”Kuka esittää paljon radiossakin soineen kappaleen Peto on irti?”, vaikka se ei yltänyt koskaan edes 40 soitetuimman joukkoon.

1 kommentti:

  1. Ysärihän on ensi kesän vetonaula Lapin kaupunkifestivaaleilla...Tännehän se on levinnyt salakavalasti etelästä...kuin pikku nilviäinen punkki...

    Innoitteen promoottorit ovat saaneet joulun alla Rovaniemellä järjestetystä Parasta ennen-konsertista, joka veti tuhansia ihmisiä.

    Weekend-festivaali Hesassa henkii samaa 90-lukua ja Einikin,,,samaa taustanauhamusakkia...

    VastaaPoista