sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kolmannellekin poskelle


Niin moneen kuin Cheek on urallaan yltänytkin, hän on vasta nyt ensimmäistä kertaa hallinnut albumilistaa kolme viikkoa putkeen. Vaikka Alpha Omega oli iso tapaus ilmestyessään ja Kuka muu muka mahdollisesti vielä isompi, kummallakaan kerralla peräkkäisiä paalupaikkoja ei tullut kuin kaksi. Uusi tähtipitoisempi versio albumiraidasta Me ollaan ne kirmasi singlelistan ykköseksi. (Jos näet sen merkittynä kakkoseksi, niin kyseessä on virhe joka korjataan.)

Korkein uutuus on taas kakkossijalla Cheekin takana – tällä kertaa asialla ennakkoon poikkeuksellisen vahvalta vaikuttanut nimi. Roope Salminen & Koirathan vastasi yhdestä menneen vuoden suurimmista hiteistä (Madafakin darra), mutta sen kolme seuraajaa ovat tehneet laimeamman vaikutuksen. Edellisellä levyllään kolmoseksi yltänyt Reckless Love debytoi kahdeksantena, mikä rockin ja ulkomaankielisen suomimusan laskusuhdanteessa on kelpo saavutus.

Macklemore & Ryan Lewisin hittejä tihkunut albumi The Heist (2012) ei ikinä päätynyt listallemme, koska sen huippusesonkina ei vielä tilastoitu suoratoistoa. Niinpä on ihan paikallaan, että hitittömämpi seuraaja This Unruly Mess I've Made pääsi noukkimaan edes sijan 33. Striimikuningas Major Lazerin Peace Is the Mission eteni 32. listaviikollaan tähän asti parhaisiin asemiinsa kolmanneksi. Myös Twenty One Pilots (#17) on ylempänä kuin koskaan ennen.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista tuo singlelistan korjaaminen jälkikäteen. Alex Mattson taisi myös puuttua listan ensimmäiseltä versiolta.

    Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä pelkkään myyntiin perustuva albumilista, niin kovasti striimisuosikit ovat viime aikoina jyllänneet. Top 20:ssä on useita levyjä, joiden en usko pärjäävän myynnissä läheskään yhtä hyvin kuin suoratoistossa. Listalle pääsy ei taida kuitenkaan olla kovinkaan vaikeaa suoratoiston mukanaolosta huolimatta: sijan 47 Hurriganes-vinyylistä on otettu vain 300 kappaleen painos, jota ei sitäkään ole vielä myyty loppuun.

    VastaaPoista