torstai 17. maaliskuuta 2016

Lempo soikoon (toistaiseksi)


Niin ne suhdanteet vaihtelevat suoratoistossa. Cheek näytti staravärväyksineen keksineen keinon elvyttää kuuntelijoiden kiinnostus vanhoihin albumiraitoihin, mutta Me ollaan ne part 2 ei viihtynyt kauan Spotifyn päivälistan kärjessä. Silloin kun Alpha Omega -albumin kaikki raidat ryöpsähtivät listoille, alkuperäinen Me ollaan ne kävi ns. singlelistan seitsemäntenä. Aion laskea kummankin version pisteet samaan pottiin hittivuosilistalla.

Neljättä päivää striimiykkösenä komeilee Elastisen ja Lauri Tähkän Lempo. Se on eka kymmenestä biisistä, jotka tehtiin ohjelmassa Elastinen feat. Jätin jakson tietoisesti katsomatta enkä täten tiedä sen juonenkäänteiden tuomasta lisäarvosta, mutta asettaahan instant-ykkösyys melko raskaan velvoitteen myöhemmille julkaisuille. Se myös nosti Tähkän suoratoistoseksikkyyden aivan uudelle tasolle – hänen aiemmista hiteistään vain yhtä on striimattu yli miljoona kertaa.

Vaikka tilastoihin puskee kotimaisia iskusävelmiä tiuhaan tahtiin – päivälistan Top 15:een niitä mahtuu nyt peräti kaksitoista – niiden turnauskestävyys ei aina ole paras mahdollinen. Suomalaiset osaavat kohahduttaa, mutta uusi kohu on vanhan surma, ja  mikä onkaan se ainoa biisi, joka jaksaa roikkua kuukaudesta toiseen kärkikymmenikössä? Vanha kunnon Faded.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti