sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Emmaton ohitti emmakkaan

Albumiviikko oli uutuuksista hiljainen – korkeimpina debytoivat Killswitch Engage 14:ntenä ja Gettomasa 18:ntena. Niinpä Roope Salminen & Koirat pääsi livahtamaan viime viikon hopeakorokkeelta kärkeen. Ensi viikolla vastus on muutamaa astetta kovempi, sillä perjantaina julkaistu Staminan Elokuutio on jo Spotifyn kuunnelluimpien albumien ykkösenä, kun Salminen pitää siellä vasta yhdeksättä sijaa.

Jos kaksi Emmaa voittanut Cheek sai antaa periksi emmattomalle Salmiselle, kävikö taas niin, ettei palkintogaalalla ollut myyntiä avittavaa vaikutusta? Ei käynyt. Kolmasti palkittu Antti Tuisku harppasi ysisijalta kolmanneksi ja muun muassa vuoden biisi -sarjan voittanut Sanni 16. sijalta 11:nneksi. Kahden Emman ja esiintymiskokemuksen kanssa areenalta poistunut Paperi T teki re-entryn sijalle 20. Stimulaatio näyttää kohdistuneen fyysiseen ostokäyttäytymiseen, koska Spotify-listalla Papru on vasta 36:ntena.

Mihin Spotify-listaan minä nyt viittaan? Sekä www-sivulla että ajantasaisessa clientissa Spotify julkaisee vain biisitilastoja, mutta ilmeisesti päivittämättömän käyttöjärjestelmän takia läppärissäni pyörii yhä vanha ohjelmaversio, jossa näkyy Top 100 -albumilista. Yläreuna on jo pitkään uhkaillut, että ”päivitykset eivät ole enää käytettävissä käyttöympäristössäsi muutaman kuukauden kuluttua”, mutta uhkailkoon pois. Staminan perässä mitalisijoja pitävät Justin Bieber (varsinaisen listan kuudes) ja Sia (kolmastoista).

6 kommenttia:

 1. ROOPE SALMISEN menestyshän johtuu....hänen tv-näkyvyydestä....muutama päivä sitten luin häntä koskevia uutisia ampparista....hän on selvästi tämän hetken seuratuin/luetuin/suosituin julkkis.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Roopen suosiota ei ole tarpeen kyseenalaistaa, mutta se on erikoista että levy debytoi kakkosena ja nousi vasta sitten kärkeen.

   Poista
 2. Olen kateellinen tuosta päivittämättömästä Spotifysta. Edelleen kaipaan albumilistaa takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Windows-koneella voit ladata vanhan version ja estää automaattisen uusimman version lataamisen. Ohjeet löytyväyt netistä.
   Sami

   Poista
  2. Mä pidän tahallani Imacissani vanhaa käyttistä, että saan avattua vanhoja tiedostoja. Tuo Spotify on mukava bonustoiminto.

   Poista
 3. Spotifyn albumilistasta vielä sen verran, että Major Lazerin Piece Is The Mission On sijalla 4 (Extented -versio) ja 54 (perusversio). Albumilla on kolme top 100 Spotify-hittiä, joita striimattiin Suomessa viime viikolla yhteensä yli 500 tuhatta kertaa. Saattoipa aibumi olla viime viikolla jopa Justin Bieberin albumia striimatumpi. Virallisella listalla Major Lazer on neljäs ja Bieber kuudes. Kummankaan en usko olevan kovinkaan suuri myyntitykki tällä hetkellä, vaan lähes kaikki tämän viikon listapisteet ovat tulleet striimauksista.
  Sami

  VastaaPoista