tiistai 28. toukokuuta 2013

Jälleen toivotaan


Nielsenin radiolistapaneelin 21 aseman joukossa on monia pikkuyrittäjiä, joiden painoarvo lopputulosten kannalta on kovin marginaalinen. Mutta kun tällä viikolla listaykkösen ja kakkosen piste-eroa oli vain puoli prosenttia, sekä Radio Pori että Sun FM voivat kehuskella sillä, että ilman juuri heidän pariakymmentä soittokertaansa Elokuu (Tänään lähtee) olisi saanut päästää ohitseen Anssi Kelan (Miten sydämet toimii?).

Latauslistan 16:ntena debytoinut Erinin Ei taida tietää tyttö syyhki suoraan radiotilaston sijalle 10. Pitkän hiljaisuuden päättäneen Jonna Tervomaan Minä toivon vastaanotettiin sekin lupaavasti 20:nneksi. Kummankin ykkösvauhdittaja on Radio Suomipop. Listahistoria tuntee myös Reijo Kallion (1982) ja Katri Helenan (2003) Minä toivon -kappaleet – sekä kaksi I Wish -hittiä esittäjinään Stevie Wonder (1977) ja Skee-lo (1996).

Erin epäilemättä hyötyy yhä Vain elämää -nosteesta, ja Tervomaankin nimeä vilautettiin kakkoskauden osallistujadebatissa silkassa harhautushengessä. Kun Seiska vuosi oikean artistikattauksen liian aikaisin, Ilta-Sanomat yritti paikata konsernisisarensa Nelosen puhjennutta julkistuskuplaa heittämällä sekaan vääriä nimiä. Tiedä sitten, mitä Tervomaa ja muut tekaistut tempusta tykkäsivät.

6 kommenttia:

 1. Eikö Loreenin uusi We got the power näyttäydy vielä radiolistalla? Entä Pet Shop Boysin Axis?

  VastaaPoista
 2. Ei ja ei. Mutta Loreenista tuli mieleen, että Marry Me humahti ulos Top 100:sta oltuaan sijalla 11.

  VastaaPoista
 3. Mikä oli Jonna Tervomaan edellinen Top 20 radio hitti ennen Minä toivon-uutukaista? Edellisen studiolevyn, vuoden 2007 listaykköseksi nousseen Parempi loppu-levyn eka sinkkulohkaisu Läpikulkumatkalla soi radiossa joten arvelleen sen olleen listalla, mutta sen jälkeiset sinkut, mukaanlukien latauslistalla käynyt Päästä yli jäivät mielestäni radiossa vähemmälle huomiolle.

  Sisältää hitin-kirja kun listaa vain Top 10-hitit radiolistalla niin mitkä niistä 50 hittiä-listalle nousseista kappaleista oli radiolistan sijoilla 11-20?

  VastaaPoista
 4. Kaikki Tervomaan tähänastiset Top 20 -radiohitit olivat myös Top 10 -hittejä. Läpikulkumatkalla oli ykkönen ja Roi sijalla 10.

  VastaaPoista
 5. Läpikulkumatkalla soi paljon radiossa, mutta tuota Roi-kappaletta en muistanut olleenkaan, en edes miltä se kuulosti...

  VastaaPoista
 6. Roi nousi Music Control -listalla peräti viidenneksi, koska Nova soitti sitä runsaasti. Ja Yle X myös.

  VastaaPoista