tiistai 30. huhtikuuta 2013

Tulkaa, tulokkaat


Ensimmäistä kertaa tänä vuonna radiolistan (vieläpä aika ylivoimainen) ykkönen on ulkomainen kappale, Just Give Me a Reason. Pitkää hittirimpsua keräävä Pink on toista kertaa tilaston kärjessä, ensimmäisenä tempussa onnistui Sober (2009). Yhtä kokenutta väkeä on valtaosa viikon soitetuimmista – ainoastaan viitossijan Michael Bublé (It’s a Beautiful Day) on näissä ympyröissä tuore, ei hänkään muutoin.

2013 on kulunut jo kolmasosan verran, ja niitä Tämän Vuoden Tulokkaita alkaa vähitellen kaivata. Viime vuonna tähän aikaan oli todistettu muun muassa Robinin, Elokuun ja One Directionin läpimurtoa, mutta nyt ei edes albumilistan yläpäässä ole juuri nähty edistyjiä. Okei, Suvi Teräsniska sai vihdoin ekan paalupaikkansa, mutta siinäkin oli lähinnä kyse sattuman oikusta.

Eivät hekään tulokkaita, mutta radiolistalta löytyy kiinnostavia nousijoita. Daft Punkin latausykkönen Get Lucky debytoi 27:ntenä, ja tuntumassa harppaa 84–29 Avril Lavignen Here’s to Never Growing Up. Lavignen toissavuotinen albumi kävi kahdeksantena, mutta ei tuottanut yhtään hittiä. Nyt taas Irinan Jotain suurempaa on viikon näyttävin Top 20 -tulokas (25–9), vaikka Askeleita-albumi putosi Top 50:stä jo kahdeksan viikon jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti