tiistai 16. huhtikuuta 2013

Tilastoitu

Kun nuoremmat eivät saa kammettua Karjalaista listakärjestä, annetaan myös seniorien yrittää. Ennakkotietojen perusteella Pate Mustajärvi saattaa hyvinkin netota kolmannen peräkkäisen ykkösensä. Ainakin Patentoitu on miehen soolouran kahdeksas Top 10 -albumi. Ne ykkösethän kierrättivät temaattisesti Juice Leskistä (Ollaan ihmisiksi 2009) ja Johnny Cashiä (Musta 2010).

Mustajärvi tilastoitui ensi kerran Popedan laulajana vuonna 1980 ja itsekseen vuonna 1984. Näin pitkää ja tasaisesti menestynyttä kahden esittäjäkarriäärin ylläpitoa ei tule mieleen edes ulkomailta – kerro, jos keksit toisen. Albumilistaviikkoja on yhteensä yli 400, joista omissa nimissä 105.

Mittavasta kokonaismenestyksestä huolimatta Popedan uralle mahtuu vain yksi ykkösalbumi (Svoboda 1992), ja se on viimeistään 2000-luvulla jumittunut brändinsä vangiksi aivan toisin kuin soolo-Pate. Hänhän jo ensilevyllään Nyt! osoitti irrottautumiskykyä versioimalla sen nimikappaleeksi Jacques Breliä. Mutta soolo-Patelta puuttuvat isot soolohitit. Korkeimmat singlelistalla käväisyt ovat olleet yhteistöitä kuten Meidän äiti imppaa (Sielun veljet 1989) ja Sankarit (Kiekkoleijonat 1995).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti