sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Tanskalainen takaisku


Nykyisin ei ole tarjolla dataa listaykkösten ylivoimaisuudesta suhteessa uhkaajiinsa, mutta J. Karjalaisen menoa albumitilastossa voi kuvailla ylivoimaiseksi. Neljännellä viikollaan Et ole yksin piti takanaan uutuudella iskeneen Volbeatin, jonka kaksi edellistä albumia menivät ykkösiksi. Niistä tuoreempi Beyond Hell / Above Heaven vietti Top 50:ssä 39 viikkoa, mikä enteili vahvaa jatkoa.

Debytoituaan 16:ntena Jari Sillanpään Kaikkien aikojen parhaat kiipesi jo kuudenneksi eli pärjää selvästi miehen aikaisempia kokoelmia paremmin. Tuo on myös Sillanpään korkein listasijoitus viiteen vuoteen, joten ennätyksiä rikkoneen esikoislevyn jälkeinen tasaisehko alamäki näyttää kääntyneen. Mitään dramaattista emme vielä ole todistamassa, mutta legendaariseen uraan vaaditaan ainakin yksi legendaarinen comeback.

Muista uutuuksista Paramore (#10) jäi hieman enkastaan ja Huge L (#14) sivusi omaansa. Deathchainin sijoitusketju ei näytä järin kuolettavalta: 18–17–13–19–12. Jos Martti Servo & Napander (#25) ei tuosta nouse, sijoitus jää huonommaksi kuin viidellä edellisellä listalevyllä. Ensivisiiteillään sijalla 30 käyneet Los Bastardos Finlandeses (#19) ja French Films (#43) kehittyivät eri suuntiin.

Mikäli Huge L putoaa Top 50:stä ensi viikolla, hänellä on Herra Huu -nimimerkki mukaanlukien eniten (6) pelkkiä yhteen listaviikkoon jääneitä albumeita. Tasatahtia edenneen Avantasian The Mystery of Time näet majailee nyt toisella viikollaan 44:ntenä.

2 kommenttia:

  1. Ensi viikolla Adelella (albumilla "21") tulee 116 viikkoa täyteen albumilistalla.
    Eikös "Sound of Music" ollutkin (teoriassa) 116 viikkoa albumilistalla?

    Eli tämä on varmaan bloggauksen arvoinen asia sitten viikon kuluttua.

    VastaaPoista
  2. Tiedä häntä, Adele ei ole ihan lähiaikoina poistumassa listalta, joten palannemme ikuisuusaiheeseen vasta Leevin ohituksen myötä.

    VastaaPoista