sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kummittelu voittaa rivarikuoleman

Viidennen J-viikon korkeimmaksi debytantiksi kakkossijalle tunkeutui Michael Bublé, jonka tähänastinenkin huippusuoritus oli kakkonen. Toissavuonna tempun tehnyt Christmas palasi vielä seuraavana jouluna seitsemänneksi. Pate Mustajärvi sai tyytyä pronssiin, ja yllättäjänä kärkiviisikossa nähdään ruotsalaisen Ghostin kakkosalbumi.

Ghostin kantapäitä sai katsella esikoislevyllään ykköseksi yltäneen Arttu Wiskarin Tappavan hiljainen rivarinpätkä. Lieneekö sattumaa, että Ikuisesti kahdestaan -sinkku lähti radiolistalla jyrkkään laskuun kohta ”kohuvideon” ilmestyttyä? Hittibiisin epämääräisestä korrelaatiosta albumimenestykseen kertovat Junon matalahko numero 20 ja Fall Out Boyn debyytti vasta 37:ntenä. Laura Voutilaisen 30. sija on muinainen joululevy poislukien pitkän uran alhaisin.

Ghostin lisäksi Top 50:n ensikertalaisina tervehdimme kemiläistä Slap Bettyä (#19) ja amerikkalaista Kurt Vilea (#40). Ylioppilaskunnan laulajat (#38) sen sijaan on kokenut tilastoituja – kymmenen vuoden takainen 120-vuotisjuhlalevy ostettiin jopa 12:nneksi. Collection 1973–2012 (#15) on jo kuudes Bruce Springsteen -kokoelma listoillamme.

Muun muassa Jesse Kaikuranta ja Tuure Kilpeläinen sysättiin midprice-osastoon – jälkimmäinen 9. sijalta. Tiedä sitten kuinka pitkäksi aikaa, sillä viime viikolla saman kohtalon kokenut Anna Puun Antaudun on nyt taas päälistan 31:ntenä. Huokaiskaamme.

2 kommenttia:

  1. Mitä kävi Cheekin Sokka irti-levylle, joka oli viimeksi kahdestoista ja nyt sitä ei näy koko listalla? Olisi nimittäin juuri tullut vuosi täyteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Sitä myydään yhä normaalihinnalla (kuten Anna Puutakin), joten eiköhän se tule takaisin.

      Poista