perjantai 12. huhtikuuta 2013

Monensorttista musikanttia

Tunnetusti vastustan sitä, että eri esittäjien hittikimarat palautettiin pitkän ajan jälkeen viralliselle albumilistalle. Tästä huolimatta saatan löytää niidenkin menestyksestä jotain kiehtovaa. Vaikea uskoa esimerkiksi yhdenkään Spotify-käyttäjän sellaisia ikinä enää ostavan, mutta niinpä vain Now Hits 2013 komeilee paraikaa Top 50:n kakkosena. Menneisyys ei vielä ole menneisyyttä.

Cd-tuplan hittipitoisuus on kiistattoman korkea, vaikka se alkaa ihmeen vaisusti kolmikolla Kesha - Marina and the Diamonds – Karri Koira. Näitä seuraa vuodenvaihteen kenties suurin hitti Rihannan Diamonds, ja melkoisena täkynä ykköslevylle on saatu niinkin tuore nousija kuin Elokuun Tänään lähtee. Now Hits 2013 on myös ensimmäinen albumilistaäänite, jolta voi kuulla kappaleen Gangnam Style.

Harvinaisempia tämäntyyliset julkaisut toki ovat nykyisin kuin 1970- tai 1980-lukujen listoilla – siis niillä alkuperäisillä, minähän eliminoin various-levyt omista yhdistelmälistoistani vuosien 1994–2009 käytännön mukaisesti. Pomus.netiin ladatuissa versioissa ne näkyvät alkuperäisillä paikoillaan ilman sijalukua. Ja kas kummaa, tuleva Listablogin kesäsarja liittyy jotenkuten niihin. Kesä on lähempänä kuin uskoisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti