tiistai 9. huhtikuuta 2013

Paljon on vähän on paljon

Radiolistan Top 20:ssä ei ole mitään uutta, mutta jotain oudohkoa sentään. Harvoin peräkkäisillä levyillä on näin suuri ero soittomäärien välillä: 6. Levoton tyttö 246 soittoa, 7. My Songs Know What You Did in the Dark 88 soittoa. Fall Out Boyta kannattelee viisi valtakunnallista isokertoimista kanavaa, kun taas esimerkiksi piskuinen Metro FM veivasi Anssi Kelaa 50 kertaa ja Sun FM 37 kertaa viikossa.

Fall Out Boyn ensi viikolla ilmestyvällä albumilla vierailevat muun muassa Courtney Love ja Elton John, mutta kohentunut radiosoitto ei aina merkitse myynnin kohentumista – esimerkkinä vaikkapa Hurts. Vaikka Miracle komeilee 14. viikollaan yhä radioviitosena, Exile-albumi on vajonnut neljännellä tilastointikerrallaan jo sijalle 30. Edeltäjä Happiness viihtyi Top 50:ssä sentään 19 viikkoa.

Top 20:n alapuolelta muutama nousuhuomio. Latauslistan kärjessä käynyt Arashin She Makes Me Go loikkasi 41–22 ja Volbeatin odotettu (?) Cape of Our Hero 44–34. Edellisellä sinkulla flopanneen Himin Into the Night on 39:ntenä, ja Top 40:n ovi aukesi myös Isac Elliotille (52–40), jonka New Way Home toki onkin potentiaalisempaa radiopoppia kuin verrokkiensa Robinin ja Tuulin tuotanto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti